Pelicans finaaleihin – ratkaisi jatkoilla

13.04.2024 19:51

Liiga

Lahden Pelicans pelaa jääkiekon SM-liigan finaaleissa toisena kautena peräkkäin. Pelicans pyöritteli välieräsarjassa voiton Oulun Kärpistä otteluvoitoin 4–1. Kärpät otti ainoan voittonsa kotihallissaan perjantaina lukemin 1–0.

Lauantaina Lahdessa pelatussa ratkaisuottelussa Kärpät taipui jatkoerässä maalein 1–2.

Maaliverkot eivät taaskaan vinkuneet töttöröllä kamppailussa. Johannes Johannesen vei Pelicansin johtoon avauserän seitsemännellä minuutilla. Seuraava maali tuli vasta kolmannen erän loppupuolella. Kärppien Arttu Hyry kavensi ottelun ylivoimalla 1–1:een. Ottelu ratkesi jatkoerässä reilun minuutin pelin jälkeen, kun Konsta Hirvonen veti kiekon maaliin. Niklas Kokko torjui Pelicans-maalilla 17 kiekkoa, Kärppien Tomi Karhunen teki 25 torjuntaa.

”Huikeat fiilikset. Toivotaan, että maaleja tulee vielä lisää. Tasainen sarja ja meillä oli hyvä joukkue vastassa. Olimme piirun parempia. Lataus oli kunnossa, kaksi erää olimme todella hyviä. Finaali on revanssi, mutta nyt tulemme voittajina ulos. Maanantaina haen armeijan kamppeet ja sitten valmistautumaan finaaleihin”, Hirvonen totesi MTV Urheilun tv-haastattelussa.

Pelicans oli Liigan runkosarjan kolmonen ja puolivälierissä se hoiteli sarjan HIFK:ta vastaan seitsemännessä kohtaamisessa.

Pelicans kohtaa finaaleissa Tapparan. Kärpät pelaa vielä SM-pronssista KalPaa vastaan.