Pelicans sai kyytiä – Tapparalle ensimmäinen

20.04.2024 19:33

Liiga

Jääkiekon SM-liigan finaalisarja pyörähti käyntiin Tampereella Tapparan isännöidessä Pelicansia täyden kotihallin edessä lauantaina. Tapparan kotivire puri. Se voitti ottelun avauserän dominoinnin ansiosta lukemin 3–1 (2–0,0–0,1–1).

Petteri Puhakka vei Tapparan johtoon heti ensimmäisen erän toisen minuutin kohdalla. Peli pyöri Pelicansin päässä lopulta lähes koko erän ja Niklas Kokko antautui maalillaan jo toisen kerran erän lopulla Otto Leskisen siniviivavedon edessä. Pelicans haastoi osuman maalivahdin häirinnästä, mutta se ei mennyt läpi, vaan toi Tapparalle 2–0-maalin ja Pelicansille erän kolmannen jäähyn.

Toisessa erässä Pelicans oli paremmin pelissä mukana, mutta maaleina se ei näkynyt. Erä oli maaliton ja jäähytön. Laukaukset erässä kuitenkin Pelicansille 12–4. Kolmannessa erässä peli jatkui tasaisena. Erän puolivälin tuntumassa Tappara iski kolmannen niitin. Veli-Matti Savinainen veti kiekon Pelicansin maaliin Petri Kontiolan huippusyötöstä. Pelicansin finaalisarjan maalitili aukesi ottelun viimeisellä peliminuutilla. Joukkueen 1–3-kavennuksen teki Lubos Horky.

Kokko torjui ottelussa 22 ja Christian Heljanko 23 kertaa.