Pelicansille vierasvoitto – TPS tasoitti sarjan

22.03.2024 20:53

Liiga

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät jatkuivat toisilla otteluilla. Pelicans kävi ryöstöretkellä Helsingissä ja johtaa ottelusarjaa nyt 2–0 ja TPS puolestaan tasoitti sarjan Tapparaa vastaan kotonaan 1–1:een.

Helsingissä HIFK isännöi Pelicansia, jolle se hävisi keskiviikkona 4–2. Perjantaina ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja avausmaali tuli vastan toisen erän puolivälin jälkeen. Sen iski Pelicansin Aatu Jämsen. Kolmannen erän alussa Joonas Rask toi HIFK:n vihdoin tasoihin. Päätöserän lopulla HIFK:n veskari Roope Taponen kruisali maalin takanana ja Lubos Horky teki Pelicansin toisen maalin, joka takasi joukkueelle voiton. Pelicansin Ryan Lasch ja Saku Salminen iskivät molemmat kiekon ottelun lopussa vielä tyhjiin ja ottelu päättyi HIFK:n tappioon lukemin 1–4. HIFK pelasi ilman Leo Komarovia, joka sai edellisen ottelun tapahtumista kolmen ottelun pelikiellon.

TPS pelasi vahvasti kotonaan. Tapparan Veli-Matti Savinainen teki avausmaalin ensimmäisen erän alkupuoliskolla, mutta sen jälkeen TPS tahkosi kolme seuraavaa osumaa. Ensin osui Viljami Marjala 1–1 ja avauserän lopulla Casimir Jürgens 2–1. Toisessa erässä Lukas Wernblom vei isännät jo 3–1-johtoon. Tappara onnistui 2–3-kavennuksessa kolme minuuttia ennen päätöstorvea. Osumasta vastasi Petri Kontiola. Minuutin päästä TPS:n Aidan Dudas laittoi kiekon vielä tyhjiin ja TPS lauloi hunajata. Se voitti ottelun lukemin 4–2.