TILANNEHUONE

Pelicansin kokoonpanoon hyökkääjä ja pakki

14.02.2022 16:48

Pelicansin kokoonpanoon hyökkääjä ja pakki

Jesse Saarinen pelasi HIFK:ssa 2019-21.@AOP

Liiga

Liigan Pelicans on hankkinut kokoonpanoonsa loppukauden kestävillä sopimuksilla hyökkääjä Jesse Saarisen, 36, ja latvialaispuolustaja Karlis Cuksten, 24. Molemmat pelaajat liittyvät joukkueen kokoonpanoon heti.

Jesse Saarinen palaa nyt Pelicans-paitaan. Hän teki Liiga-debyyttinsä Pelicansissa kaudella 2003-04. Hän on kaikkineen pelannut Pelicansissa aiemmin yhdeksänä kautena. Liigassa hänellä on yhteensä pelattuna 740 runkosarjan ottelua. Pelicansin lisäksi hän on edustanut SaiPaa, HPK:ta, Kärppiä ja HIFK:ta.  Tällä kaudella Saarinen on pelannut Itävallan ICEHL:ää Dornbirner EC:ssä 21 ottelua. Niissä tuli tehot 6+8=14.

Karlis Cukste on San Jose Sharksin viidennen kierroksen NHL-varaus numerolla 130 vuodelta 2015. Hän pelasi Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa kaudet 2015-21. Tällä kaudella isokokoinen puolustaja pelasi KHL:n Dinamo Rigan kokoonpanossa 34 ottelua tehoilla 0+2.

”Joukkueeseen tarvittiin kevään kynnyksellä lisää hyökkäystaitoa, kokemusta ja erikoistilanneosaamista. Saarinen on lahtelaiselle kiekkoyleisölle tuttu pelaaja ja tuo meille osaamista kaikilla kyseisillä osa-alueilla. Kuckste tuo kevään peleissä tarvittavaa jämäkkyyttä alakertaan”, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen selvittää liiton tiedotteessa.