TILANNEHUONE

Pelicansin maalille ruotsalainen maalivahti

01.01.2024 09:55

Liiga

Lahden Pelicans tiedottaa hankkineensa maalilleen ruotsalaisvahti Johan Gustafssonin,31. Gustafssonin sopimus kattaa kuluvan kauden ja hän saapuu Lahteen ensi viikolla.

Maalivahdin hankinta tuli Pelicansille eteen, kun Jussi Olkinuora käytti sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyi Svetsin liigan Geneve Servetten maalille.

Viimeksi Gustafsson on torjunut Hockey Allsvenskanin Västerås IK:n maalilla ja viime kaudella 24 ottelussa voittoon päättyi 18. Vahdin torjuntaprosentti oli 90,2.

”Johan on kokenut maalivahti, joka on pitkällä urallaan ollut useimmiten voittavalla puolella. Hänellä on selkeät toisteiset toimintamallit pelaamisessa ja hänellä on edelleen kova halu kokea ja oppia lisää pelaamisesta. Me uskomme, että Johanin persoona ja kokemukset jääkiekkoilijana mahdollistavat myös Jasselle (Patrikainen) hyvän mahdollisuuden oppia omiin näkemyksiinsä jotakin uutta. Uskon myös, että Johanin tulo luo meille ennenkaikkea oikeanlaista kilpailua maalivahtien kesken. Kokonaisuuden kannalta Johan tulee olemaan varmasti paras vaihtoehto tähän hetkeen joukkueellemme”, maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Toni Pasuri kommentoi seuran tiedotteessa.