TILANNEHUONE

Pelicansissa muutoksia – Larmi lähtee, Bartosak palaa

17.02.2022 10:33

Pelicansissa muutoksia – Larmi lähtee, Bartosak palaa

Emil Larmi pelasi vakuuttavasti Liigan Pelicansissa tällä kaudella.@AOP

Jääkiekko

Liigan Pelicansissa ovi käy jälleen. Nyt ulos on astumassa luottomaalivahti Emil Larmi, joka jatkaa kauttaan Ruotsin SHL:n Växjö Lakersissa. Larmilla oli sopimuksessaan ulkomaanoptio ja hän itse halusi siirtoa. Viime kaudella Larmi pelasi AHL:ää Wilkes-Barre Scranton Penguinsin paidassa kuusi ottelua ja HPK:ssa Liigaa 21 ottelua. Tällä kaudella Liiga-vastuuta tuli Pelicansissa runsaasti. Larmi torjui 32 ottelussa torjuntaprosentilla 91,8.

Larmin lähtiessä, paikan Pelicans-maalilla ottaa tuttu pelaaja Tshekistä. Patrik Bartosak tekee paluun Lahteen loppukauden kattavalla sopimuksella. Bartosak pelasi Lahdessa viime kaudella 41 ottelua vakuuttavalla 91,3:n torjuntaprosentilla. Alkukauden Bartosak on pelannut KHL:n Amur Khabarovskin vahvuudessa 11 ottelua. Kun KHL:n runkosarja päätettiin keskeyttää, veskari saattoi etsiä keväälle muita haasteita. Bartosak oli myös Tshekin olympiajoukkueessa Pekingissä. Bartosakin ensimmäinen ottelu Pelicans-paidassa on aikataulutettu lauantaille, kun Pelicans kohtaa Sportin.

”Saamme tänne maailmanluokan huippumaalivahdin, joka tulee Lahteen hakemaan menestystä ja ponnahduslautaa MM-kisojen ykkösmaalivahdiksi. Tämä liike oli meille myös taloudellisesti kannattava ja jatkamme neuvotteluja, että Bartosak jatkaisi täällä myös ensi kaudella”, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen paljastaa tiedotteessa.