TILANNEHUONE

Peltonen jatkaa HIFK:ssa kaksi seuraavaa kautta

24.10.2023 20:41

Liiga

Helsingin IFK on tehnyt kaksivuotinen jatkosopimuksen päävalmentajansa Ville Peltosen, 50, kanssa.

Peltonen siirtyi HIFK:n peräsimeen kaudella 2021-22 ja nykyinen sopimus olisi päättynyt ensi keväänä. HIFK on Peltosen ensimmäinen pesti Liigassa. Ennen HIFK:ta Peltonen valmensi Sveitsissä Lausanne HC:tä ja apuvalmentajana myös SC Berniä. Hän on työskennellyt aiemmin urallaan HIFK:ssa myös valmennuspäällikkönä.

”HIFK on se paikka missä haluan olla. Sen merkitys on suuri. Tämä seura, Helsingin jäähalli ja Stadi on minulle koti. Ja kun tuo tunne on molemminpuolinen, niin se tuntuu entistä paremmalta”, Peltonen kommentoi seuran tiedotteessa.

”Jos tässä peruutuspeiliin vilkaisee, niin aika on mennyt nopeasti. Siihen on kuulunut paljon työtä, yhdessä koettuja dramaattisia, hienoja hetkiä, kuin pettymyksiäkin. Luottamuksen rakentaminen ja vahvistaminen joukkueen pelaajien ja koko staffin kesken on päivittäisen tekemisemme ytimessä. Suorittaminen, läsnäolo ja meidän arvojen mukainen toiminta. Niiden asioiden kehitykseen haluamme panostaa.”

HIFK pitelee Liigassa toista sijaa. Se on yhdeksän pisteen päässä kärkijoukkue Tapparasta. Peltosen alaisuudessa mestaruutta ei ole vielä juhlittu. Ensimmäisellä kaudella joukkue eteni puolivälieriin ja viime kaudella kaudella HIFK pelasi pronssista, mutta hävisi ottelun.