TILANNEHUONE

Pennanen ei ollut järin tyytyväinen suojatteihinsa

12.08.2022 00:37

Pennanen ei ollut järin tyytyväinen suojatteihinsa

Päävalmentaja Antti Pennanen. ©Pasi Mennander, Suomen Jääkiekkoliitto

U20MM

Nuoret Leijonat voitti Tshekin torstaina rangaistuslaukauksilla maalein 4-3. Voiton ratkaisijaksi nousi lopulta Kasper Simontaipaleen onnistuminen. Joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen pelin tasoon.

”Värikästä peliä. En kyllä usko, että kukaan joukkueesta on tyytyväinen pelin tasoon. Aika vaatimaton jääkiekko-ottelu. Toisaalta 2-0 –tilanteesta pystyttiin kaivamaan voitto, joten luonnetta löytyi. Koko ajan näki sen, että fyysinen vireystila ei ollut sellainen mikä sen pitäisi olla. Johtuiko sitten aamusta, vai mistä?”, Pennanen pohti TV5:n haastattelussa.

Tshekki teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja Suomi joutui takaa-ajajan asemaan. Lopulta ne tarvittavat maalit syntyivät, joilla päästiin taistelemaan voitosta.

”Kaivettiin voitto ja pelaajat paransivat, siihen olen tyytyväinen”, päävalmentaja mietti.

Pennasen mukaan pelaajien pitää muistaa, että MM-turnauksen ottelut ovat pääasiassa erittäin kovia matseja.

”Moni pelaaja aloitti ihan hyvin, mutta tässä oli kahden tason väkeä joukkueessa. Syytä pitää pohtia. Joukkue on voittanut koko ajan, joten osalta puutui ymmärrys siitä, että nämä pelit ovat kovia ja koko ajan pitää tehdä töitä, jos haluaa voittaa. Hyvä kokemus kuitenkin.”

Suomen seuraava ottelu on sunnuntaina Slovakiaa vastaan. Sitä ennen joukkue pitää välipäivän.

”Nyt pieni huili ja sitten palaamme asioiden äärelle. Keräämme vähän energiaa. Slovakia on vastassa taas aikaisin päivällä”, Pennanen muistutti.

Jääkiekon U20 MM-kisat: Suomi – Slovakia sunnuntaina 14.8. kello 21.