Pennanen: Ruotsilla ei ollut montaa mahdollisuutta

20.08.2022 06:08

Juha Jatkola palkittiin Suomen parhaana pelaajana Ruotsi-ottelussa.©AOP

U20MM

Suomen Nuoret Leijonat voitti Ruotsin U20-ikäluokan MM-kisojen välierässä 1-0 lauantaina aamulla ja eteni turnauksen finaaliin, jossa vastaan asettuu sunnuntaiaamuna Kanada. Joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen näkee, että moni asia tekee Nuorten Leijonaryhmästä finaalijoukkueen.

”Joukkue on sinnikäs ja sitoutunut. Siinä on loistava henki ja joukkueen historia antaa itseluottamusta. Hieno matka ja tässä ollaan puhuttu muustakin kuin kiekosta, mikä on hieno asia”, Pennanen luetteli TV5:n haastattelussa.

Välierässä pelattiin paljon erikoistilanteilla. Lopulta Kasper Puutio teki ottelun ainoan maalin ylivoimalla toisessa erässä.

”Tänään nähtiin solidi suoritus. Ruotsilla ei ollut montaa mahdollisuutta. Puolustimme hyvin. Meillä oli kolmannessa erässä ennemmin paikat tehdä toinen maali kuin heillä kaventaa. Ollaan tässä matkalla myös kehittyneet. Pelattiin loistavaa alivoimaa ja maalivahtipeliä.”

Pennanen intoutui kehumaan maalilla pelannutta Juha Jatkolaa. Veskari torjui 23 kiekkoa. Yhtäkään kiekkoa ei mennyt selän taakse.

”Olen koko ajan tiennyt, että hän erinomainen veskari. Tuo on kylmäpäisten miesten hommia”, Pennanen hymähti.

Kanada oli Suomelle vaikea vastus viime maanantaina alkuerässä. Kanada voitti Suomen maalein 6-3.

”Viimeksi oli hyvä suunnitelma, mutta he saivat momentumin. Se ottelu oli hyvä opetus. Emme menettäneet mitään ja saatiin itseluottamusta. Olemme nyt valmiita, vastassa on mielettömän hyvä joukkue.”

Kivikova Kanada ei siis vieläkään pelota, vaan sunnuntaina pelattavaa finaalia odotetaan jo.

”Varmasti monet asiat pitää onnistua paremmin, mutta viimeksi aina kun me hyökkäsimme, he olivat pulassa. Samalla suunnitelmalla mennään.”

U20 MM-kisojen finaali: Kanada – Suomi sunnuntaina aamulla klo 03.00 .