TILANNEHUONE

Perez ajoi paalulle – Verstappenin autossa ongelmia

18.03.2023 20:10

Perez ajoi paalulle – Verstappenin autossa ongelmia

Sergio Perez starttaa paalulta Jeddan F1-kisaan.©AOP

Formula 1

Saudi-Arabian F1 GP:n paalupaikalle ajoi lauantain aika-ajossa yllättäen Red Bullin Sergio Perez. Hän hyötyi tallikaverinsa Max Verstappenin epäonnesta. Hollantilaisen autosta levisi toisella aika-ajojaksolla vetoakseli, eikä hän saanut sitä ennen ajettua kunnon aikaa, vaan oli jakson 15:s.

Perez ajoi paalulle myös viime vuonna Jeddassa. Nyt tullut paalupaikka on vasta Perezin uran toinen.

”F1-auto tulee eloon tällä radalla. Sääli Maxille, toivottavasti huomenna molemmat autot ovat kuitenkin vahvoja”, Perez totesi F1-sarjan haastattelussa.

Aika-ajon toinen oli Ferrarin Charles Leclerc, joka jäi +0,155 Perezille. Leclercillä painaa päälle kuitenkin kymmenen lähtöruudun rangaistus, joten aika-ajon kolmas, Aston Martinin Fernando Alonso, nousee toiseen lähtöruutuun.

Alfa Romeon Valtteri Bottas eteni viimeisenä kuljettajana toiselle aika-ajojaksolle. Mutta vauhti ei kuitenkaan piristynyt ja Bottas jäi sijalle 14. Myös tallikaveri Zhou Guanyu putosi viimeiseltä aika-ajojaksolta. Hän oli kuitenkin Bottasta parempi olemalla päivän 12:s.

McLarenin rookie-kuski Oscar Piastri toi ajollaan valoa talliin. Hän oli mukana Q3:lla ja otti aika-ajossa sijan yhdeksän. Tallikaveri Lando Norris kolhaisi seinää ensimmäisellä jaksolla ja suoritus hyytyi siihen.

Tulokset tästä.