TILANNEHUONE

Perez paalulle – Schumacher rajusti ulos ja sairaalaan

26.03.2022 21:16

Perez paalulle – Schumacher rajusti ulos ja sairaalaan

Mick Schumacherin ulosajo säikäytti. @AOP

Formula 1

Saudi-Arabian GP:n aika-ajot olivat tapahtumia ja draamaa täynnä.

Ensin koettiin jättiyllätys, kun Mercedeksen Lewis Hamilton putosi käsittämättömästi jatkosta jo ensimmäisen aika-ajojakson päätteeksi. Hamiltonin Mersusta ei vain irronnut tarpeeksi vauhtia, joten hänen lähtöruutunsa Jeddan osakilpailussa on vasta 16:s. Hamilton kertoi, että oli itse valinnut autonsa säädöt. Ongelma on selvästi autokohtainen, sillä Hamiltonin tallikaveri George Russell oli aika-ajossa kuudes. Edellisen kerran Hamiltonin meno on tyssännyt ensimmäiseen aika-ajojaksoon Brasiliassa 2017, jolloin hän teki ajovirheen ja osui seinään.

”En pysty parantamaan”, Hamilton parahti autoradioon ennen viimeistä yritystään.

”Sori kaikille”, britti kommentoi, kun jakson ajanotto oli käynyt loppuun.

Toisella aika-ajojaksolla kisayleisöä järkytti Haasin Mick Schumacherin rysähdys ratavalliin. Kuskilta meni mutka leveäksi, auto osui kanttikiveen ja pyörähti sitten osuen rajusti seinään. Schumacher kuljetettiin radalta ambulanssilla. Auto meni tuhannen päreiksi ja ratavallin korjaustyöt veivät pitkään. Kilpailun johtaja Niels Wittich kävi erikseen tarkastamassa kolarikohdan siivouksen. Myöhemmin Schumacherin tiedotettiin olevan olosuhteisiin nähden kunnossa, mutta kisakunnosta ei sanottu vielä mitään.

Paalulle kauden nopeimman radan aika-ajossa veti lopulta kaikkien yllätykseksi Sergio Prerez Red Bullillaan. Toisen ja kolmannen ruudun ottivat Ferrari-kuskit Charles Leclrec ja Carlos Sainz ruudusta. Max Verstappen ajoi neljänneksi.

”Uskomatonta, en pysty tekemään tuollaista kierrosta uudestaan, vaikka ajaisin 2000 kierrosta”, Perez sanoi F1-sarjan haastattelussa.

Valtteri Bottas lähtee kisaan kahdeksannesta ruudusta. Bottas ajoi kokonaisuudessaan vahvan aika-ajon. Ensimmäisessä osiossa hän oli viides ja toisessa kuudes. Kiinalainen tallikavery Guanyu Zhou lähtee ruudusta 13.

Lewis Hamiltonin lähtöruutu saattaa vielä muuttua Mick Schumacherin tilanteen ja Daniel Ricciardon lähtöruuturangaistuksen selvittyä.