TILANNEHUONE

Perez voitti sprintin – Bottaksen kisa pannukakku

29.04.2023 17:11

Perez voitti sprintin – Bottaksen kisa pannukakku

Sergio Perez kuittasi sprinttikisan voiton Bakun kapealla katuradalla.©AOP

Formula 1

F1-sarjan ensimmäisen sprinttilauantain kisan voittoon ajoi Red Bullin Sergio Perez. Meksikolainen ampaisi kärkipaikalle Ferrarin Charles Leclercin ohi, kun Yuki Tsunodan rengasrikon vuoksi päällä ollut virtuaalinen turva-auto sammui kisan alkupuolella.

”Maksimipisteet olivat tavoite. Opimme myös olosuhteista, mutta huomenna ajetaan kuitenkin isommalla polttoainemäärällä, joten eroa on. Taistelemme kyllä silloinkin voitosta”, Perez totesi sarjan haastattelussa.

Paalulta lähtenyt Ferrarin Charles Leclerc oli kisan toinen ja vaikka voittoa ei tullut, hän iloitsi kisan jälkeen siitä, että Ferrari on selvästi mennyt eteenpäin Australian kisan jälkeen. Leclerc lähtee paalulta myös sunnuntain GP:hen.

Kisan kolmas oli Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen rähisi jo kisan aikana radiossa, että auto kärsi alun taistelussa Mercedeksen George Russellin kanssa vaurioita.

”Miksi hänen täytyi ottaa niin paljon riskiä? Tyhmää. Autossani on nyt sivuponttoonissa reikä. Mutta toisaalta tallimme voitti kuitenkin, joten ok”, Verstappen ärisi sarjan haastattelussa.

Valtteri Bottas lähti Alfa Romeollaan kisaan ruudusta 14. Hän nousi lähtöruudukossa vielä shootoutin jälkeen, koska siinä autoaan kolhinut Williamsin Logan Sargeant ei pystynyt starttaamaan kisaan ja Alpinen Esteban Ocon lähti matkaan varikolta.

Kisan alkupuolella Bottas ohitti tallikaverinsa Zhou Guanyun, mutta kisan puolivälissä Zhou ja Alpinen Pierre Gasly hurauttivat yhtäkkiä suomalaisesta ohi. Bottas ilmoitti tiimiradiossa, että hänen pehmeät renkaansa sulivat varsin upeasti.  Lopputuloksissa suomalainen jäi kolmanneksi viimeiseksi maaliin tulleeksi eli sijalle 16. Hän jäi kärjelle + 49,917.

Bakussa ajetaan sunnuntaina vielä Azerbaidzhanin GP kello 14.