TILANNEHUONE

Perez voittoon Jeddassa – Bottaksen kisa umpisurkea

19.03.2023 20:29

Perez voittoon Jeddassa – Bottaksen kisa umpisurkea

Max Verstappen nousi nopeasti mukaan kärkitaisteluun Saudi-Arabiassa.©AOP

Formula 1

Saudi-Arabian F1 GP:n voittoon ajoi paalupaikalta kisaan lähtenyt ja melkein koko ajan kisaa johtanut Red Bullin Sergio Perez. Voitto on Perezin uran viides.

”Tuli ihan kova kisa. Viime vuonna en voittanut, mutta nyt se voitto tuli. Tiimi työskenteli kovasti tänä viikonloppuna. Mikä tärkeintä, me olimme nopeimpia”, Perez sanoi F1-sarjan haastattelussa.

Aika-ajossa vetoakseliviasta kärsinyt Red Bullin Max Verstappen lähti ruudusta 15, mutta nousi toiseksi jo kisan puolivälin tuntumassa. Kisan loppupuolella Verstappen valitti tiimiradiossa jälleen vetoakselivikaa, mutta hän pääsi kuitenkin ruutulipulle asti toisena. Lopulta hän ajoi jopa kisan nopeimman kierrosajan.

Kisan kolmas oli aluksi Aston Martinin Fernando Alonso. Hän otti toisesta ruudusta mallikkaan lähdön ja kuittasi piikkipaikan Pereziltä, mutta sai tuomaristolta heti viiden sekunnin aikarangaistuksen, koska Aston Martin ei ollutkaan startissa täysin lähtöruudussa. Alonsolla ei tosin ollut vauhtia pitää Red Bull -kuskeja takanaan muutenkaan, joten espanjalainen joutui tyytymään sijaansa. Hän jäi kärjelle +20.728. Hän nousi podiumille sadatta kertaa urallaan. Kisan jälkeen tuomaristo antoi Alonsolle 10 sekunnin aikasakon, koska hänen autoonsa koskettiin, kun hän kärsi viiden sekunnin sakkoaan varikolla. Alonso jäi lopulta neljänneksi ja Mercedeksen George Russell nousi kisan kolmanneksi.

Valtteri Bottaksen kisa oli ylivaisu. Vauhtia ei löytynyt koko kisan aikana, eivätkä kolme varikkostoppia auttaneet vauhdin löytämisessä. Bottas ajoi suurimman osan kisasta viimeisellä sijalla. Haastattelussa Bottas ei osannut kertoa mikä autossa oli vikana. Tallikaveri Zhou Guanyu ajoi kisassa 13. sijalle.

Kisan keskeyttivät Aston Martinin Lance Stroll ja Williamsin Alexander Albon.