TILANNEHUONE

Perezin mukaan F1-kisamäärä nyt tapissa

28.04.2022 19:27

Perezin mukaan F1-kisamäärä nyt tapissa

Sergio Perez haluaa olla myös isä. Aikaa siihen ei paljon ole.@AOP

Formula 1

F1-kisat on kuuma tuote maailmalla juuri nyt. Kisakalenteria halutaan laajentaa kovaa vauhtia ja kisapaikkoja löytyisi riittämiin. Tänä vuonna ajetaan ennätysmääräinen 23 kisan kausi. F1:sten concorde-sopimus sallii 24 kisaa kaudessa.

Red Bullin meksikolaiskuljettaja Sergio Perez sanoo huomanneensa, että lajin suosio on kasvussa.

”Olen optimistinen siitä, että sarja kasvaa vahvasti. Mihin ikinä menemme maailmassa, ihmiset ovat enemmän innostuneita lajista. Sen tuntee kaduilla. Ihmiset tunnistavat enemmän. Kysyntä on nyt kovaa”, Perez toteaa The Athleticin haastattelussa.

Perezille, 32, kisamääräksi riittää kuitenkin tämän kauden määrä. Jos kisoja vielä lisättäisiin, olisi se Perezille varmasti jo liikaa.

”Enempi kisamäärä on ainakin minulle jo liikaa. Tällä hetkellä olemme täydellisesti uppoutuneina sarjaan, koska kisoja on niin paljon. Meillä on simulaattori sessiot ennen jokaista tapahtumaa. Lisäksi on yhteistyökumppanien tilaisuudet”, Perez luettelee.

Meksikolaisen mukaan aikaa ei kauden aikana ole perheelle ollenkaan. Hänellä on kaksi lasta ja perheeseen odotetaan juuri kolmatta. Heillekin olisi annettava aikaa muulloinkin kuin jouluna.

”Jos kalenteri tästä laajenee, minä en enää jatkaisi”, Perez toteaa.