TILANNEHUONE

Philippe Coutinho siirtyy lainalle Aston Villaan

07.01.2022 12:42

Philippe Coutinho siirtyy lainalle Aston VillaanValioliiga

Brasilian maajoukkueen ja Barcelonan keskikenttäpelaaja Philippe Coutinho siirtyy loppukaudeksi lainalle Aston Villaan. Lisäksi Villalla on sopimuksessa optio ostaa Coutinho kesällä pysyvästi Villa Parkin kalustoon.

29-vuotiaan Coutinhon ura on ollut viimeiset vuodet vastatuulessa. Hän siirtyi tammikuussa 2018 Liverpoolista 140 miljoonalla eurolla Barcelonaan, mutta Coutinho ei yltänyt Kataloniassa koskaan samanlaiseen loistoon kuin Liverpoolissa. Barcelona lainasikin hänet kaudeksi 2019-20 Bayern Müncheniin.

Barcelona pyrki jo kesällä pääsemään eroon Coutinhosta keventääkseen palkkataakkaansa. Barccelona hankki viime viikolla Ferran Torresin Manchester Citysta 55 miljoonalla eurolla, muttei ole voinut rekisteröidä häntä, koska Torres ei mahdu Barcelonan palkkakiintiön rajoihin. Nyt tilanne paranee saman tien ja lisää siirtoja Barcelonasta on luvassa tammikuun siirtoikkunan aikan.

Jukka Rönkä: Erittäin kova kaappaus Aston Villan kokoiselta seuralta. Avaintekijänä tässä siirrossa oli Aston Villan manageri Steven Gerrard, joka pelasi Coutinhon kanssa Liverpoolissa. Coutinhon hankintaan liittyy toki kysymysmerkkejä, mutta brasilialaisen potentiaali on edelleen huippuluokkaa ja Coutinholle on pääpelintekijän rooli ja paikka tarjolla Villassa. Parhaimmillaan Coutinho parantaa merkittävästi Villan osakkeita loppukauden aikana.