Piastri haastoi Verstappenin tynkäsprintissä

29.07.2023 19:22

Oscar Piastri haastoi rohkeasti Max Verstappenin sprintissä.©AOP

Formula 1

Belgian GP:n sprintin alku venyi jälleen reilulla puolella tunnilla sateen vuoksi. Matkaan lähdettiin sateen loputtua turva-auton takana ja vesikelin renkailla. Neljän turva-autokierroksen jälkeen rata oli kuivunut sen verran, että kisaan otettiin lentävä lähtö. Monet vaihtoivat välikelin renkaat heti ensimmäisellä kisakierroksella.

Paalumies Max Verstappen vaihtoi renkaansa kierrosta myöhemmin ja siksi McLarenin Oscar Piastri nousi kisan johtoon. Turva-auto tuli uudelleen radalle jo kolmannella kierroksella, kun päivän synttärisankari Fernando Alonso, 42, jysäytti Aston Martininsa radan reunaan ja jäi siihen.

Turva-auton jälkeen Verstappen painoi Piastrista heti sinnikkäästi ohi ja ajoi 11 kierrokseen typistyneen sprintin voittajana ruutulipulle. Verstappenin menoa ei hyydyttänyt edes loppukierrosten jarruongelmat. Yleisön suosikka ja rookie-kuski Piastri oli kisan kakkonen ja jäi voittajalle +6.677. Kolmanneksi ajoi Alpinen Pierre Gasly. Hän jäi voittajalle +10.733.

Mercedeksen Lewis Hamilton sai viiden sekunnin aikasakon tönittyään normaalilta ohitustilanteelta näyttäneessä ohituksessa Red Bullin Sergio Perezia.

Valtteri Bottas lähti matkaan sijalta 17. ja ajoi kisassa sijalle 13. Hän jäi kärkiajasta +27.006.