TILANNEHUONE

Yllätys! Piastri paalulle Qatarin F1-sprintissä

07.10.2023 17:14

Formula 1

Qatarin F1-sprintin aika-ajon kovimman ajan veti tauluun McLarenin rookie-kuski Oscar Piastri. Toisen lähtöpaikan sprinttikisaan otti tallikaveri Lando Norris. Hän oli vain +0.082 tallikaveriaan hitaampi. Maailmanmestaruutta havitteleva Max Verstappen oli vasta shootoutin kolmas ja jäi kärjelle +0.192. Verstappenin tallikaveri ja MM-taistelupari Sergio Perez jäi yhdeksänneksi.

”Olipa odottamatonta”, Piastri totesi ilahtuneena tiimiradioon ruutulipulle tultuaan.

Shootoutissa jatkui yhä kierrosaikojen hylkääminen ratarajojen ylitysten vuoksi kuten GP:n aika-ajossakin perjantaina. AlphaTaurin Yuki Tsunoda putosi Q2:sta, kun hänen paras aikansa poistettiin. Aikoja poistettiin shootoutin aikana myös Verstappenilta, Norrisilta ja Ferrarin Charles Leclerciltä vieläpä monta kertaa.

Alfa Romeon Valtteri Bottas oli mukana toisella aika-ajojaksolla, mutta jäi sijalle 13. Samassa tiputuserässä putosi yllättäen myös Mercedeksen Lewis Hamilton, jolta hylättiin shootoutissa parikin kierrosaikaa ratarajojen ylityksen vuoksi.

Shootout alkoi myöhässä, koska Losailin rataa muutettiin perjantain jälkeen ja kuskit päästettiin autoineen tutustumaan rataan ensin kymmeneksi minuutiksi. Rataa oli kavennettu mutkista 12 ja 13. Rengastoimittaja Pirelli ilmoitti huomanneensa illan ja yön testeissä, että radan kanttarit aiheuttavat renkaisiin erityisiä repeämiä, jotka voivat pahimmillaan johtaa jopa merkittäviin vaaratilanteisiin.

F1: Qatarin sprintti ajetaan lauantaina kello 20.30.