TILANNEHUONE

Piastrilta loistoveto – Verstapen silti paalulle

29.07.2023 14:45

Piastrilta loistoveto – Verstapen silti paalulle

Oscar Piastri oli lähellä paalupaikkaa sprintissä.©AOP

Formula 1

F1-sprintin aika-ajoshootoutin startti venyi Belgian Spassa yli puolella tunnilla rataa piiskanneen sateen vuoksi. Lopulta päästiin kisaamaan. Red Bullin Max Verstappen pilasi McLarenin Oscar Piastrin huippusuorituksen viimeisellä vedollaan. Verstappen otti paalun ja jätti Piastrin kakkoseksi vain +0.011 erolla.

”Iltapäivällä ennustetaan sadetta. Hyvä sprintin alku ja sitä kautta hyvä näkyvyys radalla ovat pääasioita”, Verstappen sanoi sarjan haastattelussa.

Shootoutin kolmas oli Ferrarin Carlos Sainz, joka jäi kärjelle +0.025.

Valtteri Bottas ajoi shootoutissa vasta sijalle 17. Taakse jäivät vain Haasin Kevin Magnussen, Alfa Romeon tallikaveri Guanyu Zhou ja Haasin Nico Hülkenberg.

Mercedekselle shootout oli myös pettymys. Lewis Hamilton oli seitsemäs ja George Russell kymmenes. Lisäksi Aston Martin sai pettyä. Kakkosjaksolla Lance Strollilta lähti auto käsistä radan ysimutkan kosteassa kohdassa aivan jakson lopulla ja hän törmäsi ratavalliin. Autoon tuli isoja vaurioita. Stroll jäi shootautissa sijalle 14. Ulosajosta kärsi myös tallikaveri Fernando Alonso, joka ei saanut aikaa jaksolle, vaan oli tuloslistan 15:s.