TILANNEHUONE

Piastrin F1-sopimuksista kova kiista

09.08.2022 14:58

Piastrin F1-sopimuksista kova kiista

Oscar Piastri on keskellä sopimussoppaa.©AOP

Formula 1

Australialainen F1-lupaus Oscar Piastri, 21, on keskellä sotkuista sopimuskiistaa. On käynyt ilmi, että Piastrilla on tällä hetkellä kaksi voimassaolevaa F1-sopimusta ensi kaudelle. Toinen sopimus on Alpinen kanssa ja toinen McLarenin kanssa.

Ranskalainen Auto Hebdo uutisoi, että FIA:n sopimuasioidensosasto CRB, Contract Recognition Board, on tutkinut myös tilannetta ja tulkinta on nyt niin, että sitovia sopimuksia on kaksi. Seuraavaksi tuomioistuin tekee varmasti päätöksen asiasta.

Alpinella ollaan erityisen ärsyyntyneitä tilanteesta. Piastri on ollut tallin varakuski ja ajanut tallin nuorten akatemian kuljettajana. Alpine-pomo Otmar Szafnauer on puhissut asiasta äänekkäästi.

”Meillä on sopimus Piastrin kanssa. Se allekirjoitettiin marraskuussa. Olemme puhuneet lakimiehille ja he sanovat sopimuksen olevan voimassa. Sopimus oikeuttaa ajattaa Oscaria meidän autossamme kaudella 2023. Odotin häneltä enemmän lojaalisutta meitä kohtaan. Sitä pitäisi olla tiimiä kohtaan, joka on pitänyt hänestä huolta”, Sznafnauer totesi medioille.

Sopimusasioissa on ollut häikkää ennenkin. Michael Schumacherin Jordar-Benetton -konflikti sai aikaan sen, että CRB perustettiin 1992.