Pikkuhuuhkajat murskasi Armenian Turussa

21.11.2023 19:55

Jalkapallo

Suomen U21-maajoukkue jatkoi jalkapallon EM-karsintoja ottamalla 6-0 (2-0) -voiton Armeniasta Turussa tiistaina.

Suomalaisten maalinteon aloitti 25 minuutin pelin jälkeen Otso Liimatta, joka pelasi hienosti yhteen Topi Keskisen kanssa ja laukoi pallon Armenian maaliin. Keskinen itse lisäsi Suomen johdon 2-0:aan 35. minuutilla laukomalla pallon 60 metrin kuljetuksensa päätteeksi upeasti Armenian maalin yläkulmaan.

Toisella jaksolla ottelu repesi lopullisesti. Keskinen lisäsi 53. minuutin pelin jälkeen lukemiksi 3-0 ja kaksi minuuttia myöhemmin Juho Talvitie viimeisteli jo Pikkuhuuhkajien neljännen osuman. Kai Meriluoto ja Matti Peltola viimeistelivät loppunumerot vartti ennen loppua.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo piti Pikkuhuuhkajien esitystä vakuuttavana.

”Kyllähän näistäkin otteluista saa vaikeita itselleen, mutta tältä se näyttää parhaimmillaan, kun taktisesti valveutunut joukkue repii siellä täällä olevan ryhmän hajalle”, Perovuo sanoo.

Suomi on karsintalohkossaan tällä hetkellä neljäntenä. Sillä on neljän EM-karsintaottelun jälkeen koossa kuusi pistettä. Yhden ottelun enemmän pelannut Albania on kolme pistettä Suomen edellä. Sarjan kärjessä ennen tiistain otteluita olleet Sveitsi ja Romania kohtaavat toisensa tiistain myöhäisottelussa.

Karsinnat päättyvät vuoden päästä marraskuussa. Lohkovoittaja menee suoraan vuoden 2025 EM-lopputurnaukseen ja lohkokakkonen pääsee karsimaan.