Pikkuhuuhkajille tappio EM-karsinnan kenraalissa

07.09.2023 16:16

Roni Hudd teki ensimmäisen Pikkuhuuhkajien maaleista.©AOP

Jalkapallo

Suomen jalkapallon alle 21-vuotiaiden maajoukkue hävisi torstaina maaottelun Islantia vastaan Turussa lukemin 2–3 (0–0). Ottelu valmisti Pikkuhuuhkajia tiistaina alkaviin EM-karsintoihin.

”Ottelussa oli tietynlaista ylämäki-alamäki -menoa. Meillä oli hyviä jaksoja ja hetkiä – parhaat jaksot olivat toisen puoliajan alkuvaiheessa, kun teimme johtomaalin ja olimme todella lähellä myös toista maalia. Se jopa roikkui vähän ilmassa. Emme kuitenkaan pelanneet riittävän tasaisesti ottelun koko 95 minuuttia”, päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi liiton haastattelussa.

Suomen maaleista ottelussa vastasi Roni Hudd ja Kai Meriluoto toisella puoliajalla. Islanti teki voittomaalinsa ottelun 90. minuutilla. Päävalmentaja vaihtoi koko joukkueen puoliajalla.

”Teimme myös heti toisen puoliajan alkuun maalin. Ensimmäiseen puoliaikaan nähden se oli ehkä vähän vastoin pelin kuvaa, mutta puoliajalla sisään tulleet pelaajat saivat nopeasti tulleesta maalista hyvän hengen päälle. Myös pelin aikana tulleista vastoinkäymisistä päästiin nopeasti yli, ja tietysti teimme 2–2-maalinkin heti takaiskun jälkeen. Taistelimme ottelun lopussa hienosti ja haimme maalia viimeiseen asti.”

Pikkuhuuhkajat kohtaa EM-karsinnan avauksessa tiistaina Sveitsin Turussa. Karsinnassa joukkue kohtaa myös Romanian, Albanian, Montenegron ja Armenian.