Pikkuhuuhkajille tappio Sveitsi-ottelussa

12.09.2023 20:59

Pikkuhuuhkajat taipui Sveitsille EM-karsintaotteussa.©AOP

Jalkapallo

Pikkuhuuhkajat hävisi alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen ensimmäisen ottelunsa Sveitsille tiistaina Turussa maalein 1–2 (1–0).

Suomi sai ottelun lentävän alun, kun Otso Liimatta iski johtomaalin jo ottelun 4. minuutilla. Toisella puoliskolla Sveitsi iski kahdesti peräkkäin. Nikolas Muci osui 62. minuutilla  ja Lars Villiger 66. minuutilla.

”Aloitimme hyvin sekä ensimmäisellä että toisella jaksolla. Olimme avausmaalin jälkeen hyvin mukana pelissä, eikä vastustaja päässyt montaa kertaa boksiimme ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli toisen jakson alussa todella hyvät paikat tehdä toinen maali. Silloin lukemat olisivat olleet meille suosiollisemmat”, päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi liiton haastattelussa.

”Emme kuitenkaan onnistuneet tuplaamaan johtoamme, ja vastustaja teki kaksi aika identtistä maalia muutaman minuutin sisään. Haimme tasoitusmaalia vaihdoilla ja muilla muutoksilla loppuun asti – loimme painetta, mutta se ei riittänyt. Sveitsi oli kova joukkue, mutta emme jääneet tänään kauas pisteistä.”

Suomi pelaa samassa EM-karsintalohkossa Romanian, Sveitsin, Albanian, Montenegron ja Armenian kanssa. Alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnaus järjestetään Slovakiassa 2025. Kisoihin etenee etenee 15 maata ja isäntämaa.

Pikkuhuuhkajien urakka karsinnoissa jatkuu 13. lokakuuta ottelulla Albaniaa vastaan Turussa.