Pikkuleijonat hävisi Ruotsille – putosi jatkosta

02.05.2024 19:44

Jääkiekko

Pikkuleijonien turnaus U18-vuotiaiden MM-kotikisoissa päättyi puolivälierään. Ruotsi voitti ottelun maalein 2–1 ja eteni mitalipeleihin. Tappio oli Suomen toinen MM-turnauksessa. Ruotsi oli aiemmin hävinnyt Kanadalle ja Tshekille, mutta nyt ruotsalaiseen tyyliin tulosta tuli, kun sitä tarvittiin.

Ruotsi otti otteluun railakkaan startin ja iski avausmaalin vain parin minuutin pelin jälkeen. Johto-osumasta vastasi Alfons Freij. Se oli erän ainoa osuma. Suomi sai erän alussa muitakin huonoja uutisia, sillä Lauri Sinivuori loukkaantui taklaustilanteessa. Hän osui vaihtoaition luukkuun.

Suomi tuli 1–1-tasoihin toisen erän puolivälin tuntumassa Heikki Ruohosen osumalla. Sitä syöttivät Tuomas Suoniemi ja Markus Loponen. Ruotsin Jack Berglund onnistui kuitenkin erän puolivälin jälkeen ja toiselle tauolle mentiin taas Ruotsin johtaessa.

Kolmannessa erässä maaliverkot eivät heiluneet, eikä Suomi pystynyt edes rakentamaan vaarallisia paikkoja.

Petteri Rimpinen torjui ottelussa 22 kiekkoa. Love Härenstam torjui 21 kertaa.

Pikkuleijonen turnauksen kolmena parhaana pelaajana palkittiin Heikki Ruohonen, Mitja Jokinen ja Konsta Helenius.

Päävalmentaja Marko Kauppinen oli pettynyt.

”Kyllä he kaikkensa jättivät kaukaloon. Pettymys totta kai. Pojat tekivät sen mitä pystyivät. Voittomaali meni meidän pakin kautta. Tulosta on rehellisesti katsottava ja kiitettävä matkasta”, Kauppinen veti yhteen.