Pikkuleijonat murskasi Norjan MM-jäällä

26.04.2024 20:30

Emil Hemming onnistui Norjaa vastaan maalinteossa.©P.Mennander/Jääkiekkoliitto

Leijonat

Norja jäi Pikkuleijonien jyrän alle MM-avausottelussaan perjantaina. Suomen Pikkuleijonat voitti ottelun maalein 7–0 (3–0,4–0, 0–0) Norja jäi jalkoihin erityisesti toisessa erässä, kun Suomi viimeisteli neljä maalia.

Tosin Suomi aloitti maalinteon heti ensimmäisen erän alkupuolella, kun Roope Vesterinen onnistui avausmaalissa. Erän puolivälissä Emil Hemming vei joukkueen 2–0-johtoon ylivoimalla. Ja erän lopulla Suomi sai toisen ylivoimamahdollisuuden ja Joona Saarelainen käytti siinä paikkansa ja iski 3–0:aan.

Toisessa erässä Suomi jatkoi murjomistaan. Vesterinen teki illan toisen maalinsa erän alkupuolella ja erän puolivälissä ykkösketjun Lauri Sinivuori siirsi Suomen jo 5–0-johtoon. Noin 40 sekunnin päästä puolustaja Niklas Nykyri lisäsi taululle vielä yhden maalin ja 6–0 sai Norjan vaihtamaan maalivahdin Marcus Wahlbergista Amund Martinseniin. Veskarin vaihto ei pysäyttänyt Hemmingia, joka tälläsi erän lopulla illan toisen maalinsa. 7–0-osuma tuli jälleen ylivoimalla.

Kolmas erä oli maaliton. Kim Saarinen teki Suomen maalilla 12 torjuntaa. Norjan maalivahdit torjuivat yhteensä 47 kertaa. Konsta Helenius syötti kolme maalia ottelussa. Suomen parhaaksi valittiin Hemming.

U18 MM-kisat: Pikkuleijonat kohtaa sunnuntaina 28. huhtikuuta Slovakian kello 14.