Pikkuleijonat sai karua kyytiä Yhdysvalloilta

30.04.2024 20:45

Jääkiekko

Pikkuleijonat olivat kunnon myllytyksessä tiistain ottelussa Yhdysvaltoja vastaan alle 18-vuotiaiden MM-ottelussa Espoossa. Kovalla nopeudella ja häikäisevällä taitotasolla pelannut puolustava mestari Yhdysvallat voitti ottelun peräti maalein 9–4 (1–0,5–3,3–1) sekä laukauksin 51–24. Tappio on Suomen ensimmäinen tässä MM-turnauksessa.

Ottelun alkupuolen suurin haaste oli Teddy Stiga, jota ei saatu mitenkään aisoihin. Stiga latoi hattutempun osumalla kerran avauserässä ja kahdesti toisen erän kahden ensimmäisen minuutin aikana. Suomi joutui Stigan maalien jälkeen ottamaan aikalisän. Silti toisen erän loppukin oli hengästyttävä.

Tuomas Suoniemi teki Suomen avausmaalin toisen erän viidennellä minuutilla. Reilun kahden minuutin päästä siitä Kamil Bednarik vei jenkit jo 4–1-johtoon ylivoimalla, joka ehti vanheta vain 15 sekuntia ennen osumaa. Vielä ennen erän puoliväliä Mitja Jokinen kavensi ottelun 2–4:ään. Yhdysvaltojen James Hagens teki kaksi maalia erän lopulla. Jälkimmäinen tuli ylivoimalla, mutta yv:tä ehti nyt kulua peräti minuutti. Kuusi sekuntia ennen erän loppua Joona Saarelainen kavensi vielä 3–6:een.

Kolmas erä alkoi taas takapakilla. Hagens viimeisteli kolmannen maalinsa erän kahdeksannella sekunnilla ja jo parin minuutin päästä Trevor Connelly teki joukkueensa kahdeksannen maalin. Sen jälkeen Suomen maalia vahtinut Petteri Rimpinen vaihdettiin Kim Saariseen. Erän puolivälissä myös Yhdysvallat vaihtoi maalivahtia ja Nick Kempff vaihtui Jack Parsonsiin. Hetken päästä Suoniemi teki ottelun  toisen maalinsa tälläämällä 4–8-kavennuksen. Yhdysvallat onnistui vielä erän lopulla Brodie Ziemerin ylivoimamaalilla.

Mitja Jokinen palkittiin Suomen parhaana ja Teddy Stiga Yhdysvaltojen parhaana.

Pikkuleijonien MM-urakka jatkuu torstaina puolivälierässä Ruotsia vastaan kello 17.