Pisteet Niskasen tavoitteena Holmenkollenilla

12.03.2023 14:07

Kerttu Niskanen oli kahdeksas naisten ensimmäisessä viidenkympin kisassa.

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancupin ensimmäisen 50 kilometrin matkan paras suomalainen oli sunnuntaina Holmenkollenilla Kerttu Niskanen kahdeksannella sijallaan. Hän jäi kärjelle +1.31,0. Kisan voitti Norjan Rangnhild Haga.

”Ei ollut sijoitustavoitetta kisaan. Halusin vain mahdollisimman monta pistettä distanssicupiin. Kisan alku piti hiihtää tyhmästi ja kiriä niiden vuoksi.”, Niskanen kertoi Viaplayn haastattelussa.

Niskasen kroppa ei toiminut kisassa parhaalla tavalla. Hän joutui oksentamaan kesken matkan.

”Ei olut helppo matka. Harmittaa, että ennen kahta viimeistä kierrosta jouduin tyhjentämään itseni. Viimeinen kierros meni jo hyvin.”

”Himoitsen distanssicupin voittoa. Sitä himotsee kuitenkin Jessie Digginskin. Kaksi kisaa jäljellä ja niissä mennään pertsaa. Taistelua tämä on.”

Niskasella on Drammenin sprintti jo kahden päivän päästä kisa-aikataulussa.

”Ei tässä mitään järkeä ole, mutta mennään nyt sitten.”