TILANNEHUONE

Pitken matkojen Roivas hiihtää Holmenkollenilla

05.03.2024 13:33

Maastohiihto

Maastohiihtäjät taistelevat ensi viikonloppuna Norjan Holmenkollenin 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisan voitoista. Naisten matka hiihdetään lauantaina ja miehet pääsevät ladulle sunnuntaina.

Menestystä norjalaisten kotimaisemissa lähtevät Suomen maajoukkueesta hakemaan naisissa Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja viime viikonloppuna 20 kilometrin matkan Salpausselällä voittanut Krista Pärmäkoski ja Ski Classic-matkoja hiihtävä Kati Roivas. Hän hiihti Vasaloppetissa viime viikonloppuna upeasti kolmanneksi. Hän on myös Classic-kiertueen kokonaistilanteessa toisena.

Miesten joukkueessa Kollenilla ovat mukana Ville Ahonen, Niko Anttola, Lauri Lepistö, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela ja Salpausselällä toisen sijan 20 kilometrillä kuitannut Iivo Niskanen.

Drammenin sprinteissä 12. maaliskuuta hiihtävät naisista puoletaan Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Hilla Niemelä, Tiia Olkkonen ja Kerttu Niskanen. Miehistä pikaladuille laittautuvat Ristomatti Hakola, Emil Liekari, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Verneri Suhonen ja Lauri Vuorinen.