Pittsburgh juhli – Koskisen vaihtaminen ei auttanut

06.01.2022 08:38

Sidney Crosby on tehnyt seitsemän tehopistettä viidessä viimeisessä ottelussaan.@AOP

St. Louis Blues palasi Talviklassikon ulkojäiden jälkeen sisään lämpöiseen Pittsburghissa keskiviikkona. St. Louis oli ottelussa niskan päällä aina kolmanteen erään asti, jolloin Pittsburgh vaihtoi vaihdetta ja teki kolme maalia peräkkäin. Sidney Crosby aloitti  puikkaamalla kiekon näppärästi maalinkulmalta St. Louisin verkkoon ja tasoittamalla lukemat 3-3:een. 12 sekuntia myöhemmin Even Rodriques muutti luvut ylivoimaosumallaan 4-3-johtolukemaan. Pittsburgh voitti ottelun 5-3 ja jatkoi huikeaa voittoputkeaan jo yhdeksään otteluun. Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen palasi ottelussa koronatartunnan jälkeen jäälle. Hän pelasi reilu 14 minuuttia. Tulokas Kasper Björkqvist sai reilu seitsemän minuuttia peliaikaa. Tehoja suomalaisille ei merkitty. St. Louisin Niko Mikkola istui kaksi kaksiminuuttista jäähyä.

Mikko Koskisen vaihtaminen Mike Smithiin Edmontonin maalilla ei tuonut Oilersille sen kovasti kaipaamaa voittoa Toronto Maple Leafsista. Toronto voitti kotiottelunsa 4-2. Leon Draisaitl palasi maalintekoon viimeistelemällä kauden 26:nnen osumansa ja viemällä Oilersin 2-1-johtoon. Se ei riittänyt. Toronto teki kolme seuraavaa maalia ja Oilersin käsittämätön tappioputki sai jatkoa. Se on nyt hävinnyt 11 viimeisestä 13:sta pelaamastaan matsista.