TILANNEHUONE

Pittsburgh putosi jatkosta – Hintz maalinteossa

13.04.2023 08:12

Pittsburgh putosi jatkosta – Hintz maalinteossa

Dallas juhli St. Louisissa.©AOP

NHL

NY Islanders voitti Montreal Canadiensin maalein 4–2 ja vei pudotuspelipaikan Pittsburgh Penguinsin nenän edestä. Pittsburgh ei sensaatiomaisesti siten selvinnyt kevään jatkopeleihin ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Islanders tekee nyt paluun pudotuspelijoukkueeksi, sillä se ei selvinnyt jatkoon viime kaudella.

Islandersin maalit ratkaisuottelussa tekivät Brock Nelson, joka osui kahdesti, Hudson Fasching ja Anders Lee. Ilja Sorokin torjui lisäksi 16 kiekkoa. Montrealille onnistui Rem Pitlick ja alivoimalla Nick Suzuki.

Kaapo Kähkönen teki huikeat 46 torjuntaa San Jose Sharksin maalilla ottelussa Calgary Flamesia vastaan keskiviikkona. Flames oli kuitenkin kotihallissaan vahvempi osumin 3–1. Ottelussa Flamesin Nikita Zadorov teki hattutempun. San Josen ainoasta vastasi Noah Gregor. Calgaryn kausi päättyi tähän voittoon. San Jose kohtaa torstaina Edmonton Oilersin.

Dallas Stars voitti keskiviikkona St. Louisin tuplaottelun ensimmäisessä matsissa maalein 5–2. Joukkueet kohtaavat myös torstaina. Roope Hintz viimeisteli ottelussa kauden 37:nnen osumansa. Se tuli Jamie Bennin ja Jason Robertsonin syötöstä ylivoimalla toisessa erässä. Se vei Dallasin 3–2-johtoon. Miro Heiskanen syötti ottelussa kaksi maalia ja otti haltuunsa Dallasin puolustajien historian tehotilaston kärkipaikan. Hän on nyt myös tasoissa Reijo Ruotsalaisen kanssa suomalaispuolustajien yhden kauden tehotilaston kärkipaikalla.