Pittsburghissa totaalinen jyräys – yleisö vaati lisää

28.03.2022 08:46

Hatut lentelivät jäälle. Jevgeni Malkin onnistui täydellisesti Detroitia vastaan.@AOP

Peptalk Pittsburgh Penguinsin ryhmässä ei mennyt valmentajilta lauantaina hukkaan. Kaksi tappio-ottelua peräkkäin oli ollut tarpeeksi ja nyt oli nousun paikka.

Pittsburgh ei ole tehnyt yli kymmentä maalia yhdessä NHL-illassa sitten vuoden 1995. Nyt niin kävi. Pittsburgh jyräsi Detroit Red Wingsin kotihallissaan uskomattomin lukemin 11-2.

Jevgeni Malikin takoi kypärätempun ja kahdeksan muuta Pensin pelaajaa osui lisäksi tilaisuutensa tullen. Pisteitä ottelussa keräsi kahta vaille kaikki jäällä olleet pelaajat. Temppu oli Malkinin uran 13:s. Se on toiseksi eniten temppuja NHL:n aktiivipelaajien joukossa. Malkin oli terässä, vaikka joutui olemaan edellisen ottelun sivussa sairauden vuoksi. Malkin palasi Pittsburghin kokoonpanoon muutenkin polvileikkauksen ja pitkän poissa olon jäljiltä vasta tammikuussa. Hänen tehosaldonsa on nyt 30 ottelussa 16+16.

Kasperi Kapanen teki ottelun avausmaalin reilun neljän minuutin peliajan jälkeen. Osuma oli suomalaisen kauden 11:s. Ensimmäisessä erässä osui lisäksi Teddy Blueger 2-0-maalillaan. Mutta maalijuhlat alkoivat toden teolla toisessa erässä, kun Pittsburgh tehoili viisi osumaa. Kolmannessa tuli sitten vielä neljä lisää. Pelin loppuminuuteilla hallissa raikasi huuto ”We want 12.” Jos joukkue olisi iskenyt sen 12:nnen maalin, olisi se ollut uusi seuraennätys yhdessä NHL-pelissä. Pittsburgh siirsi nyt unholaan sen, että oli hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan ennen tätä kotinäytöstä. Rangers jyräsi pingiinipaidat perjantaina Madisonilla vieläpä noloin numeroin 5-1.

”Tänään jäällä oli aika paljon kivempaa kuin silloin”, Bryan Rust totesi lehdistölle ottelun jälkeen. Hän teki joukkueena 5-0-osuman Malkinin ja Sidney Crosbyn syötöstä ylivoimalla.

Pittsburgh on Metropolitan divarin kakkosena ja kolme pistettä johtopaikalla olevaa Carolinaa perässä.

MUUTA: Mikael Granlund keräsi kaksi syöttöpistettä ja Juuse Saros torjui 19 kertaa, kun Nashville Predators voitti kotihallissan Philadelpia Flyersin 5-4. Mikko Rantanen teki Coloradon 2-1 osuman 3-2-tappio-ottelussa Minnesota Wildille. Floridan Eetu Luostarinen keräsi syöttöpisteen, kun Panthers kävi häviämässä Torontossa Maple Leafsille 5-2. Winnipegin paidassa pelannut Ville Heinola oli syöttämässä Mark Scheifelen tekemää joukkueensa avausmaalia Arizona Coyotesia vastaan ensimmäisen erän lopulla. Jets voitti kotiottelunsa 2-1. Scheifele teki joukkueen molemmat osumat.