Pölten murskasi KuPSin sydämet loppuhetkillä

28.09.2022 22:50

Aino Kröger tuuletti 2-1-osumaansa raivoisasti. Myös äänentoisto oli kohdillaan. @ AOP

Jalkapallo

KuPSin unelma ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Mestarien liigan lohkopeleihin pääsystä murskaantui katkeralla tavalla keskiviikkona Sankt Pöltenissä. Itävaltainen SKN St. Pölten iski jatkopaikan ratkaisseen 3-2-osuman, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää kolme minuuttia.

KuPSin haaste näytti ennen ottelua kovalta, sillä Pölten oli voittanut ensimmäisen osaottelun Kuopiossa 1-0. Lisäksi Itävallan mestarijoukkue siirtyi heti ottelun alussa Mateja Zverin osumalla 1-0-johtoon, jolloin KuPSin vuori kasvoi entisestään.

KuPS aloitti kuitenkin upean takaa-ajon, joka huipentui neljän minuutin jaksoon puolen tunnin molemmin puolin. Ensin Saana Hartikainen tasoitti ottelun 1-1:een 28. minuutilla ja neljää minuuttia myöhemmin Aino Kröger siirsi kuopiolaiset 2-1-johtoon.

Ottelu eteni jatkoajalle ja edessä näytti olevan rangaistupotkukisa, kunnes Zver ampui 16 metrin tuntumasta volleyn tolpan kautta sisällä. Laukaus näytti aluksi suuntauvan ohi ja yli maalin, mutta siitä puuttui voima ja pallon leijailikin yläkulmaan ja kimposi tolpasta sisälle.

Viimeiset päivät ovat olleet KuPSille värikkäät, sillä lauantaina joukkue varmisti toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa.