Portugali pommitti Huuhkajat nurin – Pukille kaksi maalia

04.06.2024 23:42

Huuhkajat

EM-kisoihin valmistautuva Portugali otti ilman Cristiano Ronaldoakin 4-2 (2-0) -voiton Suomesta Lissabonissa pelatussa harjoitusmaaottelussa tiistaina.

Portugali meni johtoon 17 minuutin pelin jälkeen, kun Ruben Dias puski takatolpalta sisään Vitinhan antaman kulmapotkun.

2-0-maali syntyi kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuspotkusta 40 minuutin pelin jälkeen. Francesco Conceicao ja Anssi Suhonen tavoittelivat rangaistusalueen sivustalla palloa, kun Conceicao kaatui kevyennäköisesti ja pallo pantiin VAR-tarkastuksen jälkeen pilkulle.

Portugalin 3-0-osuma syntyi toisen jakson alussa, kun Bruno Fernandes täräytti Conceicaon syötön 17 metristä maalin oikeaan yläkulmaan.

Huuhkajat nousi taistelemaan Teemu Pukin tultua vaihdosta kentälle 65 minuutin pelin jälkeen Benjamin Kjällmanin tilalle. Ensin Robin Lod vapautti upealla syötöllä linjan taakse Pukin pukkimaiseen juoksuun ja Suomen kaikkien aikojen maalintekijä chippasi 72. minuutilla maaottelumaalinsa numero 41 upeasti Jose San yli.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Matti Peltola löysi Pukin rangaistusalueen sisältä ja Pukki yllätti San toistamiseen.

Suomen takaa-ajo katkesi kuitenkin lyhyeen, kun Huuhkajien puolustus menetti pallon helpohkosti ja syntyneestä tilanteessa Fernandes sijoitti pallon alanurkkaan. Maaliin antoi ratkaisevan syötön jälleen Conceicao.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva antoi peliaikaa hieman vähemmälle vastuulle jääneelle pelaajalle. Lisäksi Juho TalvitieCasper Terho ja Leo Walta tekivät Lissabonissa debyyttinsä A-maajoukkueessa. Heistä Talvitie pelasi Huuhkajien avauksessa.