TILANNEHUONE

Potkut tuli – Ottawa Senators vaihtaa valmentajaa

18.12.2023 21:50

NHL

Ottawa Senators on antanut potkut päävalmentajalleen D.J. Smithille, 46. Hän valmensi Senatorsia viidettä kauttaan, mutta nyt seurajohdolle riitti tappioputket, joista viimeisin on jo neljän ottelun pituinen. Sunnuntaina Senators hävisi Vegas Golden Knightsille 3–6. Joukkue pitelee nyt liigan neljänneksi viimeistä sijaa. Pudotuspeleissä Senators ei ole ollut mukana sitten kauden 2017.

Joukkueen päävalmentajaksi palaa toistaiseksi jättimäiset valmennusmeriitit omaava Jacques Martin, 71. Hän on pitkällä urallaan valmentanut Senatorsia aiemminkin, viimeksi kaudella 2003–2004. Hänet palkattiin joulukuun alussa seuraan neuvonantajaksi.

Samalla joukkueen apuvalmentajaksi nimitettiin ruotsalainen seuraikoni Daniel Alfredsson, 51. Hän pelasi omalla NHL-urallaan Senatorsin paidassa peräti 17 kautta, mutta päätti pelaajauransa Detroit Red Wingsissä keväällä 2014.

Alle kaksi kuukautta sitten Senators vaihtoi jo general manageriaan. Pierre Dorion sai lähteä ja GM:n tehtävän otti hoitaakseen Steve Staios.

Suomalaispelaajista Ottawassa pelaa maalivahti Joonas Koprisalo ja peliaikaa on seitsemässä ottelussa saanut myös hyökkääjä Roby Järventie.