Predators on pulassa ilman Sarosta – Dallasille tappio

04.05.2022 07:58

Ilta ei ollut Predatorsin David Rittichin.@AOP

Nashville Predators oli pulassa ilman ykkösmaalivahtiaan Juuse Sarosta pudotuspelisarjan ensimmäisessä ottelussa Colorado Avalanchea vastaan. Colorado voitti ottelun kotonaan murskaavasti 7-2.

Colorado taittoi Predatorsien niskan jo ensimmäisessä erässä menemällä 5-0-johtoon. Mikko Rantanen syötti maaleista kolme ja Artturi Lehkonen viimeisteli yhden osuman. Cale Makar teki erässä kolme tehopinnaa. Toisen erän alussa sairauslomalta palannut Gabriel Landeskog vei joukkueensa jo 6-0-johtoon ylivoimalla. Erän lopulla Matt Duchene kavensi 1-6:een. Osumaa oli syöttämässä Mikael Granlund. Kolmannessa erässä Duchene ja Granlund taiteilivat joukkueelleen vielä 2-7-kavennuksen.

Ottelussa löytyi myös tunnetta. Artturi Lehkonen otti kymmenminuutisen yhdessä Predatorsin Philip Tomasinon kanssa toisen erän lopussa.

Predatorsilla on mietittäävää seuraavaan otteluun. Maalivahti David Rittich otettiin vaihtoon viiden päästetyn maalin jälkeen ja Connor Ingram teki 30 torjuntaa ja päästi kaksi. Saros on jalkavammansa vuoksi sivussa vielä ainakin yhden ottelun.

MUUTA: NY Rangers ja Pittsburgh Penguins pelasivat Madisonilla äärimmäisen tasaisen ottelun. Varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja ottelussa pelattiin peräti kolme jatkoaikaa. Ratkaisu saatiin, kun Jevgeni Malkin osui ajassa 105.58. Ratkaisuosumaa oli syöttämässä Kasperi Kapanen. Kakkostähdeksi valittu Rangersin Igor Shestjorkin teki ottelussa peräti 79 torjuntaa. Ottelu päättyi Penguinsille 4-3 ja Penguins johtaa ottelusarjaa 1-0.

Dallas Stars kohtasi Calgary Flamesin vieraissa. Flames meni 1-0-johtoon viiden minuutin jälkeen Elias Lindholmin ylivoimamaalilla. Pudotuspelilatausta löytyi riittämiin, sillä hanskat lentelivät jo ensimmäisen erän päätteeksi. Ensin Dallasin Michael Raffl ja Calgaryn Matthew Tkachuk huitoivat menemään ja heti perään Dallasin John Klingberg ja Calgaryn Rasmus Andersson mätkivät toisiaan. Tämä kaksikko lensi suihkuun. Lindholmin maali jäi lopulta ottelun ainoaksi. Ottelu ja ottelusarja Flamesille 1-0.