Pronssimitalit Kärpille – KalPa sai pettyä

19.04.2024 21:25

Liiga

Kärpät ja KalPa kohtasivat perjantai-iltana jääkiekon SM-liigan pronssiottelun merkeissä Oulussa. Arvohelyt ripustettiin vauhtiottelun jälkeen lopulta Kärppien kaulaan. Kärpät voitti ottelun jatkoerässä lukemin 3–2 (1–0,0–2,1–0,1–0). Mitali on Kärpille ensimmäinen Liigassa viiteen vuoteen.

KalPa hallitsi ottelua ensimmäisessä erässä. Kärpät teki kuitenkin ottelun avausmaalin vain pari minuuttia ennen erän loppua. Kärppien Kasper Björkqvist onnistui lataamaan kiekon Stefanos Lekkasin ohi.

Toisen erän alkupuolella KalPa onnistui ensin 1–1-tasoituksessa Kasper Simontaipaleen onnistuessa ja heti perään edellistä syöttäneen Aapeli Räsäsen taiturointi vei KalPan 2–1-johtoon. Kolmannen erä alussa Kärpät oli niskanpäällä, vaikka pelasi välillä alivoimallakin. Erän puolivälin tuntumassa Kärpät nousi 2–2-tasoihin Victor Berglundin maalilla.

Ottelu ja mitalien kohtalo ratkesi Kärppien kultakypärä Teemu Turusen niittiin jatkoerässä ja ajassa 71.08.