Puhakka iski kaksi – Kärpille kotivoitto

12.04.2024 21:16

Liiga

Liigan välierissä kohdattiin neljännen kerran. Kuopiossa Tappara haki vierasvoiton KalPasta lukemin 4–0 (1–0,1–0,2–0). Oulussa Kärpät kuittasi kotivoiton Pelicansista maalein 1–0 (0–0, 0–0, 1–0).

Tappara meni Kuopiossa johtoon jo 38 sekunnin pelin jälkeen Petteri Puhakan maalilla. Ottelun seuraava maali tuli toisen erän puolivälin paikkeilla. Siitä vastasi Tapparan Veli-Matti Vittasmäki. Toisen erän lopulla oli hieman muutakin ohjelmaa, kun Tappara-luotsi Rikard Grönborg räyhäsi jälleen tuomareille. Kolmannessa erässä KalPa selvitti kahden miehen alivoiman, mutta erän loppupuolella Puhakka teki illan toisensa tyhjään maaliin. Viimeisellä minuutilla kiekon laittoi vielä uudelleen tyhjiin vieraiden Nicholas Baptiste. Tapparan maalivahti Christian Heljangolle nollapeli oli uran kahdeksas pudotuspeleissä. Torjuntoja hän keräsi 30. Tappara johtaa sarjaa 3–1.

”Ehkä tasapainoisin 60 minuuttia tässä sarjassa. Oli energinen joukkue kentällä ja ansaittiin voitto. Olimme mentaalisesti valmiimpia. Pääkopalta vaaditaan 100 prosenttinen keskittyminen”, Vittasmäki muistutti MTV Urheilun tv-haastattelussa.

Oulussa pelattiin kaksi ensimmäistä erää ilman maaleja. Laukauksia kuitenkin satoi. Pelicans teki niitä ottelussa 53 ja Kärpät 44. Joukkueiden maalivahdit Tomi Karhunen ja Niklas Kokko torjuivat kuitenkin tehokkasti ja tiheään. Pelicans pääsi päätöserässä muutamaankin kertaan loistopaikoille, lopulta kuitenkin Kärppien Teemu Turunen teki ottelun ainoan osuman vain muutama minuutti ennen erän päätöstä. Karhusen nollapeli tuli 27 torjunnalla. Kärppien voitto kavensi ottelusarjan 1–3:een.

Finaalipaikat ovat lauantaina katkolla Tapparalle ja Pelicansille.