Puljujärvellä tehokas ilta – Kapanen osui pitkästä aikaa

20.03.2022 08:29

Kasperi Kapanen onnistui Jeff Carterin syötöstä.@AOP

Lauantaina NHL:ssä Jesse Puljujärvi keräsi tehopisteitä, Patrik Laine jatkoi maalintekorintamalla ja Kasperi Kapanenkin osui. Lisäksi Philadelpiha Flyers treidasi ikonipelaajansa.

PISTEITÄ. Jesse Puljujärvi syötti kaksi maalia, kun Edmonton voitti New Jerseyn kotonaan maalein 6-3. Tehopisteet olivat Puljujärven ensimmäiset noin kuukauden saikun jälkeen. Puljujärvi oli sivussa kokoonpanosta kuukauden päivät alavartalovamman vuoksi. Puljujärvi syötti ottelun alkuminuuteilla Leon Draisaitln 1-0-osuman. Seuraavan kerran suomalainen auttoi kolmannessa erässä Zach Hymania 5-3-maalissa. Ottelun ykköstähti oli Evander Kane kahdella maalillaan. Hän on pelannut 23 ottelua Oilersissa ja tehnyt niissä tehot 12+8. Connor McDavid pääsi 90 tehopisteeseen, kun 2+1 tehoillaan ottelussa. Mikko Koskinen torjui Oliers-maalilla 25 kiekkoa. Edmonton on viiden ottelun voittoputkessa.

PUM! Tykki puhui Columbuksen hallissa viidesti, kun Blue Jackets voitti St. Louis Bluesin kotonaan 5-4. Tiukassa matsissa suomalaishyökkääjä Patrik Laine jatkoi maalintekotöissä. Hän teki kauden 25. maalinsa ja myös syötti yhden. Esitykset nostivat hänet ottelun ykköstähdeksi. Jacketsin muita onnistujia oli Gus Nyquist, Emil Bemström, Sean Kuraly ja Jakub Voracek. Joukkueen ykkösvahti Elvis Merzlikins teki 19 torjuntaa, mutta loukkaantui kolmannessa erässä. Tilalle tuli Joonas Korpisalo, joka koppasi kuusi kiekkoa ja päästi kaksi. St. Louisin David Perron pelasi uskomattoman pelin. Hän viimeisteli kypärätempun ja syötti vielä yhden. Viimeinen osuma ottelun lopussa oli ohjaus tyhjään maaliin. Temppu oli Perronin uran seitsemäs. Ville Husso oli välillä tosi helteessä St. Louisin maalilla. Hän torjui 22 kiekkoa.

VIHDOIN. Jeff Carter syötti Kaperi Kapasen kauden 10. maalin ottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Osuma oli Kapasen ensimmäinen viimeiseen 20 otteluun. Muuten hyökkäjän tehot ovat kaudella 10+18. Coyotes oli hampaaton kotihallissaan ja Pittsburgh jyräsi voittoon lopulta numeroin 4-1. Pensin kolmannen erän osumat olivat tähtiloistoa. Ensin Jevgeni Malkin veti tauluun lukemat 2-1 ja sitten Sidney Crosby osui kahdesti parin minuutin välein ottelun lopulla. Arizonan ainokaisen teki Clayton Keller. Pittsburgh on voittanut viidestä viimeisestään neljä. Se on Itäisen konferenssin kolmonen.

BIG MOVE. Nyt se tapahtui – Phillyn ikoninen Claude Giroux siirtyy Florida Panthersiin. Siirto antaa 34-vuotiaalle hyökkääjälle mahdollisuuden voittaa jotain urallaan ja samalla Philadelphiassa alkaa jälleen uuden rakentamisen aika. Giroux pelasi Flyersissa melkein 15 kautta. Siirrossa Flyers sai 23-vuotiaan laiturin Owen Tippettin, ensimmäisen kierroksen varausvuoron 2024 draftissa tai 2025 drafitssa ja kolmannen kierroksen varauksen 2023 draftissä. Florida sai myös pelaajat Connor Bunnamanin ja German Rubtsovin, sekä viidennen kierroksen varauksen 2024 draftissä.