Puljujärvi ei onnistunut – Washington voittoon

08.11.2022 07:19

Alex Ovetshkin on tehnyt tällä kaudella jo kahdeksan maalia.©AOP

Washington Capitalsin ylivoima oli myrkkyä Edmonton Oilersille maanantaina DC:ssä. Capitals voitti kotipelinsä 5-4. Tappio oli Oilersin kolmas peräkkäinen.

Washingtonin Dylan Strome teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Hän iski 1-0-lukemat ensimmäisen erän lopulla ja  2-0:n ylivoimalla jo ennen kuin minuutti oli pelattu toista erää. Jevgeni Kuznetsov avasi kauden maalitilinsä toisen erän puolivälissä tehden Capitalsille 3-1-ylivoimaosuman. 14. minuutin pelin jälkeen Alex Ovetshkin teki kauden kahdeksannen osumansa. Sekin tulitettiin ylivoimalla. Päätöserän toiseksi viimeisellä minuutilla Capsin ylivoima puri vielä kerran. Kuznetsov iski illan ja kauden toisen osumansa Ovetshkinin mallikkaasta syötöstä. Kutznetsov keräsi ottelussa myös kaksi syöttöpinnaa ja hänet palkittiin ottelun ykköstähtenä. Voitto katkaisi Washingtonin neljän ottelun tappioputken.

Edmontontonin tehokkain oli Ryan Nugent-Hopkins, joka teki kaksi maalia. Oilersille osuivat myös 5oo:tta runkosarjan NHL-otteluaan pelannut Connor McDavid, sekä Leon Draisaitl. Jesse Puljujärvi pelasi ottelussa 14 minuuttia. Peliaika McDavidin vierellä ja kolme laukausta eivät tuoneet lisää tehopisteitä. Puljujärvi on tällä kaudella viimeistellyt pisteitä 1+1.

St. Louis Blues jatkoi tappioputkeaan seitsemään häviämällä Boston Bruinsille vieraissa 3-1. Linus Ullmarkin huippuvire Bostonin maalilla jatkuu. Hän teki ottelussa 25 torjuntaa ja on nyt voittanut yhdeksän kymmenestä pelaamastaan ottelusta tällä kaudella.

Calgary taipui NY Islandersille vieraissa jatkoajalla maalein 4-3. Ratkaisevan osuman teki jatkoajalla Islandersin Noah Dobson ylivoimalla. Calgarynkin tappioputki venyy. Se on jo viiden ottelun pituinen.