Puljujärvi osui taas – Tolvanen jälleen tehokas

27.03.2024 06:50

Jesse Puljujärvi onnistui jälleen maalinteossa, kun Pittsburgh Penguins kohtasi kotijäällään Carolina Hurricanesin. Pittsburgh voitti ottelun 4–1 (0–0,2–1,2–0). Tappio pilasi seuraa vaihtaneen Jake Guentzelin paluun Pittsburghiin.

Puljujärven maali tuli toisen erän alussa ja sitä olivat syöttämässä Lars Eller ja Valtteri Puustinen. Puljujärvi iski maalin nyt toisessa peräkkäisessä ottelussa. Koko kaudella hänellä on nyt merkittynä kolme osumaa.

Muut Pittsburghin maalit tekivät Bryan Rust, sekä Drew O’Connor ja Sidney Crosby ottelun lopulla tyhjään maaliin. Carolinan ainoasta vastasi Dimitri Orlov.

Coloradossa Avalance isännöi Montreal Canadiensia. Ottelun maalit tehtiin nopeasti pois alta. Nathan MacKinnon teki 45. maalinsa Mikko Rantasen syötöstä ottelun ensimmäisellä peliminuutilla. Kylmä suihku tuli kymmenen sekunnin päästä, sillä Nick Suzuki tasoitti ottelun heti 1–1:een. Lisäksi Habsin Joel Armia kuritti isäntiä 2–1-maalilla, joka tuli vanhanaikaisella vartin pelin jälkeen ja oli ottelun voittomaali. Habs yllätti Coloradon lukemin 2–1. Voitto oli mukava lahja paluun penkin taakse nyt tehneelle päävalmentaja Martin St. Louisille.

Dallas Stars voitti San Jose Sharksin 6–3. Ottelussa Sharksin Mikael Granlund syötti kaksi maalia. Dallasin suomalaisista pisteille ponnistivat jälleen Miro Heiskanen ja Roope Hintz, jotka syöttivät yhdessä Jason Robertsonin 6–3-osumaa. Heiskaselle syöttöpinna oli 40:s ja Hintzille 32:s.

Arizonan Matias Maccelli onnistui maalinteossa ylivoimalla toisessa erässä ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Maali oli hyökkääjän kauden 12:s. Lisäksi Maccelli syötti kolmannessa erässä Josh (Shanen poika) Doanin tekemää 3–2-maalia, joka oli myös ottelun voittomaali. Doan pelasi NHL-debyyttiään ja teki jo aiemmin toisessa erässä uransa ensimmäisen NHL-maalin. Hänen ensimmäisen ottelun tehonsa olivat 2+0. Coyotes voitti ottelun lukemin 6–2.

Eeli Tolvanen teki yhden ja syötti kaksi maalia Seattle Krakenin kohdatessa kotonaan Anaheim Ducksin. Kraken voitti ottelun peräti 4–0. Tolvasella ehti olla peräti kymmenen ottelun maaliton putki. Ottelussa onnistuivat myös Jordan Eberle ylivoimalla, Oliver Björkstrand Tolvasen syötöstä ylivoimalla ja Matty Beniers Tolvasen syötöstä. Joey Daccord selvisi Kraken-maalilla ottelussa peräti vain 12 torjunnalla.