Punakone kaatui lopulta – Manninen ratkaisi

19.12.2021 17:28

Sakari Manninen ratkaisi ottelun Suomelle.@AOP

Leijonat

Suomi voitti Venäjän Moskovan EHT-turnauksen viimeisessä ottelussa jatkoajalla maalein 3-2. Suomi teki ottelun ensimmäisen maalin kun Waltteri Merelä sai kiekon maaliin Joonas Nättisen syötöstä aivan erän lopulla.

Toisessa erässä Venäjä tasoitti 1-1:een Artjom Minulin osumalla. Kolmannen erän alussa Sakari Manninen teki 2-1 -ylivoimamaalin. Venäjän Vjatseslav Voinov tasoitti 2-2:een noin neljä minuuttia ennen peliajan loppua, mutta maalista seurasi kova hässäkkä, sillä maalivahdin alueella oli samaan aikaan venäläispelaaja. Pitkähkön tarkastelujakson jälkeen maali kuitenkin hyväksyttiin. Päävalmentaja Jukka Jalonen kävi siitä vielä sen jälkeenkin kuumaa keskustelua tuomarin kanssa.

Jatkoajan lopulla Venäjä veti maalivahtinsa pois maalilta ja pian Sakari Manninen pääsi läpiajoon, Voinov kuitenkin kamppasi hänet juuri ennen aiottua laukausta ja Manninen liukui itse sitä myöten maaliin. Tilanteesta laskettiin maali Suomelle.

Venäjä juhli turnauksessa 75-vuotiasta jääkiekkotaivaltaan pelaamalla CCCP-paidoissa ja punakone kaukalossa. Joukkue voitti nostalgiatunnelmissaan kaikki muut turnauksen ottelunsa. Suomi pelasi voittavasti kaikki ottelunsa. Ensin voittolaukauskisavoiton Tshekistä, sitten voitti Kanadan varsinaisella peliajalla ja lopuksi voitti Venäjän jatkoajalla.