Puustinen teki ensimmäisen Pittsburgh-maalinsa

28.12.2023 07:40

Valtteri Puustinen teki NHL-kautensa ensimmäisen maalin Pittsburgh Penguinsin tylyttäessä NY Islandersia vieraissa peräti maalein 7–0 (0–0,6–0,1–0).

Puustisen osuma tuli päätöserän puolivälissä. Hän latasi kiekon reppuun Kris Letangin ja Marcus Petterssonin auttamana. Puustinen on pelannut Pittsburghissa nyt kahdeksan ottelua ja tehnyt jo aiemmin neljä syöttöpinnaa.

Pittsburgh tehoili erityisesti toisessa erässä, jossa se iski kuusi maalia. Joukkeelle osuivat Jake Guentzel ja Jevgeni Malkin, jotka molemmat tekivät kaksi maalia, sekä Rickard Rakell ja Radim Zohorna.

Puolustaja Kris Legtang syötti kuusi maalia eli viisi toisessa erässä. Hänestä tuli samalla ensimmäinen NHL-puolustaja, joka on kerännyt viisi tehopistettä yhdessä erässä.

”Tuollaista ei ole helppoa tehdä Islandersin kaltaista hyvää joukkuetta vastaan. Hän on kyllä todellinen eliittipelaaja meille”, päävalmentaja Mike Sullivan kehui lehdistölle.

Tristan Jarry torjui Pens-maalillaan 22 kertaa. Nollapeli oli hänelle jo kauden neljäs.

Islanders vaihtoi Semyon Varlamovin 19 torjuntaa ottelussa tehneen Ilja Sorokinin tilalle viimeiseen erään. Varlamov torjui lopulta kuusi kertaa. Ottelussa Islesin yhdeksän ottelun pituinen kotivoittoputki meni katki. Pittsburgh on voittanut viidestä viimeisestä kolme.