Pyry Soirin kaksi maalia kaatoivat San Marinon

20.11.2023 23:40

Jalkapallo

Laitapuolustaja Pyry Soiri nousi Huuhkajien sankariksi, kun Suomi kävi hakemassa EM-karsintalohkon viimeisessä ottelussa 2-1 (0-0) -voiton San Marinosta.

Avausjakso oli Huuhkajilta nihkeä 45-minuutinen. Markku Kanervan suojateille siunautui vain yksi tekopaikka, mutta Huuhkajien avaukseen nostettu Tomas Galvez ei onnistunut pistämään palloa läheltä ohi maalivahti Aldo Simoncinin.

Toisella jaksolla Suomi meni menojaan. Maalinteon aloitti 50 minuutin pelin jälkeen Soiri, joka iski Simoncinin pudottaman pallon maalinedustasähläyksen jälkeen läheltä verkkoon.

2-0-osuma oli kaunis kuvio. Galvez syötti rangaistusalueen vasemmalta puolelta pallon takaviistoon rangaistusalueen toiselle puolelle, josta Soiri sijoitti pallon San Marinon verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Teemu Pukki pääsi läpiajoon ja pisti pallon ohi Simoncinin. Maali hylättiin kuitenkin niukasti paitsiona.

San Marino sai vielä lisäajalla rangaistuspotkun Richard Jensenin rikkeen seurauksena. Filipo Berardi sijoitti pallon varmasti ohi Viljami Sinisalon.

Suomi oli menettänyt mahdollisuutensa päästä alkulohkosta EM-lopputurnaukseen jo ennen kahta viimeistä karsintaottelua. Huuhkajat on kuitenkin varmistanut paikkansa maaliskuussa pelattavassa jatkokarsinnassa, jonka kautta EM-kisoihin pääsee vielä kolme maata.