Raannalla huippuilta – Carolina voittoon Bruinsista

03.05.2022 06:43

Antti Raanta torjui 35 kiekkoa maanantaina.@AOP

Antti Raanta loisti Carolina Hurricanesin maalilla ensimmäisessä playoff-ottelussa Boston Bruinsia vastaan. Raanta pysäytti melkein kaiken. Vain Taylor Hallin osuma meni selän taakse. Sitä oli syöttämässä Erik Haula. Carolina voitti 5-1 ja Raanta taituroi alueellaan 35 torjuntaa. Raannalle lankesi torjuntavastuu, koska Fredrik Andersen on yhä loukkaantuneena.

Bruins on kaksi kertaa aiemmin ollut mahdoton vastus Carolinalle pudotuspeleissä. Nyt aloitettiin kuitenkin eri jengalla. Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta Raantaa pommitettiin 12:lla laukauksella. Toisessa erässä Hallin lisäksi maaleja tekivät Carolinan 20-vuotias Seth Jarvis, sekä Nino Niederreiter. Kolmannessa erässä onnistuivat Teuvo Teravainen ja Vincent Trocheck, sekä Andrei Svechnikov pisti kiekon lopuksi tyhjiin. Sebastian Aholle merkittiin syöttöpiste Trocheckin maaliin.

”Yritin keskittyä niihin asioihin joissa olen ollut hyvä ja jotka ovat kantaneet minut tähän asti. Se toimi, mutta tämä oli vasta yksi ottelu, yksi voitto”, Raanta muistutti ESPN:n haastattelussa.

Otteusarjan johto Carolinalle 1-0.

MUUTA: Toronto Maple Leafs voitti Tampa Bay Lightningin 5-0. Auston Matthews teki tehot 2+1. Jack Campbell teki 24 torjuntaa.