Raanta ja Saros tekivät mahtitorjuntoja

14.01.2024 08:05

Carolina Hurricanesin maalivahti Antti Raanta venyi loisto-otteluun Pittsburgh Penguinsia vastaan. Canes korjasi voiton jatkoajalla maalein 3–2 ja Raanta torjui 38 kiekkoa. Hänet valittiin ottelun kakkostähdeksi. Raata sai vastuuta, kun Pjotr Kotshetkov on loukkaantunut. Hän on joukkueen aivotärähdysseurantaohjelmassa.

Ei ohittanut Raantaa edes Sidney Crosby.

Carolinan Sebastian Aho syötti Brett Pescen 1–0-osuman ottelun ensimmäisessä erässä. Syöttöpinna on tehohyökkääjän kauden 33:s. Myös Teuvo Teräväinen syötti Pescen osuman, mutta jakoajalla. Teräväiselle syöttöpinna oli kauden 11:s. Pesce teki ottelussa tehot 2+0. Kaudella hän on nyt tehnyt maaleja kolme. Kahdeksasta viimeisestä pelistään Carolina on hävinnyt vain yhden.

Roope Hintz keräsi myös syöttöpisteen Dallasin tehdessä selvää Chicago Blackhawksista. Dallas voitti vieraissa maalein 3–1. Kaikki joukkueen maalit tulivat päätöserässä. Hintz auttoi Matt Duchenea kolmannen erän 1–1-tasoituksessa ja erän lopulla Joe Pavelskia viimeistelemään loppunumerot vetämällä kiekon näyttävästi tyhjään maaliin. Joukkueen 2–1-johtomaalin teki Mason Marchment.

Nashville Predatorsin Juuse Saros valittiin ykköstähdeksi ottelussa NY Islandersia vastaan. Saros torjui ottelussa 23 kertaa ja Preds voitti kotonaan 3–1. Juuso Pärssinen keräsi tehopisteen toimittamalla kiekon ottelun lopussa tyhjiin. Se oli Pärssisen kauden kahdeksas osuma. Nashville on nyt voittanut kaksi viimeisintä peliään.

Myös Eeli Tolvanen laittoi kiekon tyhjiin ja Kraken voitti siten maalivahtikohun keskellä kylpevän Columbus Blue Jacketsin maalein 7–4. Osuma oli Tolvasen kauden 11:s. Kraken porskuttaa yhdeksän ottelun voittoputkessa, mikä on seuraennätys.