Raanta taiteili huikean voiton Carolinalle

11.05.2022 06:22

Antti Raanta oli tiistain ottelun ykköstähti.@AOP

Antti Raanta teki Carolina Hurricanesin maalilla 34 torjuntaa ja takasi joukkueelleen 5-1-voiton Boston Bruinsista tiistaina.  Raanta oli kiinni nollapelissä, mutta Bruinsin Connor Clifton pääsi yllättämään hänet kolmannen erän alussa. Osumaa oli syöttämässä Erik Haula. Raanta valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Teuvo Teräväinen vietti kolmen tehopinnan iltaa. Teräväinen auttoi Tony DeAngeloa 2-0-osumassa ja Vincent Trocheckia 5-1-osumassa ottelun lopussa. Lisäksi hän syötti yhdessä Sebastian Ahon kanssa tulokashyökkääjä Seth Jarvisin tekemään 3-0-osuman toisessa erässä. Aho keräsi kaksi tehopistettä. Hän oli syöttämässä lisäksi myös Jaccob Slavinin ottelun avausosumaa.

Raannan hymy ei hyytynyt ottelun jälkeen. Hän kehui Raleighin hallin yleisöä vuolaasti ottelun jälkeen. Katso tästä.

”Olette uskomattomia”, Raanta hehkutti.

Bostonin Jeremy Swayman torjui 33 kiekkoa. Bruins sai kokoonpanoonsa yllättäen takaisin puolustaja Charlie McAvoyn koronaprotokollasta.

Ottelusarja on Carolinalle 3-2. Seuraava kohtaaminen on perjantaiyönä Bostonissa ja sarja on silloin katkolla Carolinalle. Sarjassa ei tosin vielä ole vierasvoittoja.

MUUTA: Toronto Maple Leafs otti kotihallissaan 4-3-voiton Tampa Bay Lightningista tiistaina. Voittomaalin teki Auston Matthews kolmannessa erässä. Ottelusarja on nyt Torontolle 3-2.