TILANNEHUONE

Raitanen juoksi paikan estefinaalissa

16.08.2022 13:16

Raitanen juoksi paikan estefinaalissa

Topi Raitanen otti finaalipaikan.©AOP

Yleisurheilu

Topi Raitanen juoksi 3000 metrin esteiden alkuerässään sijalle viisi ajalla 8.33,51. Hän juoksi pitkään ryhmän hännillä, mutta teki lopulta nousun viiden sakkiin. Taktiikka toimi. Lajin kahdesta alkuerästä perjantaina juostavaan finaaliin pääsi viisi nopeinta ja viisi aikojen perusteella. Raitanen on mukana finalistiporukassa.

”Laskin, että olen viiden joukossa. Hoidettiin mitä piti ja finaalipaikka. Tiesin, että pystyn vastaamaan. Tulee kova finaali ja siinä pitää olla hereillä. Jos finaalissa on vauhtia, otetaan se vastaan. Viimeisellä kierroksella pitää olla mukana, jotta on mahdollisuuksia”, Raitanen totesi Ylellä.

Yleisurheilun EM-kisat: 3000 esteet perjantaina kello 22.

***

Nathalie Blomqvist juoksi 1 500 metrillä toisessa alkuerässä, jossa vauhtia riitti. Blomqvist ei pystynyt vastaamaan menoon ja oli maalissa ajalla 4.14,90. Hän jäi omasta ennätyksestään yli neljä sekuntia.

”Veikkasin, että juostaan kovaa. Niin kävi. Kiva, että sain roikkua perässä, mutta voimat eivät riittäneet. Taistelu oli yksinäistä, kun muut karkasivat. Olisin halunnut juosta kovemman ajan”, Blomqvist totesi Ylellä.