TILANNEHUONE

Raitanen virittäytyy Timanttiliigan koitokseen

04.06.2023 05:39

Raitanen virittäytyy Timanttiliigan koitokseen

Topi Raitasen loistava viime kausi poiki Euroopan mestaruuden.©AOP

Yleisurheilu

Topi Raitanen valmistautui kesäkuun alun Timanttiliigan koitokseen juoksemalla lauantaina Bergenissä. Raitanen juoksi kotimaisen kärkiajan 8.24,77 päämatkallaan kolmen tonnin esteissä. Aika on myös hänen uransa paras avaus 3000 metrin esteissä. Voiton Norjassa kiri Espanjan Victor Ruiz ajalla 8.23,37

”Se oli ihan ok veto, napsu parempaan suuntaan, mutta ei se juoksu vielä valmista ole. Lopussa huomasin, ettei tullut sitä tuttua rytminvaihtoa, joka tulee sitten kisojen luoman kovuuden kautta”, Raitanen sanoi liiton haastattelussa.

Raitanen osallistuu 9. kesäkuuta Pariisin Timanttiliigan kisaan ja heti perään 13. kesäkuuta Paavo Nurmi Gamesiin. Viime kesänä Raitanen oli hirmuvireessä EM-kisoissa ja voitti silloin 3000 metrin esteiden mestaruuden.

”Pariisissa juostaan alusta asti kovempaa. Täytyy yrittää pysyä porukassa ja ottaa tuosta ajasta ainakin viisi sekuntia pois. Treenit ovat olleet samantyyppisiä kuin viime vuonna. Siellä on ollut ihan hyvät vauhdit, mutta vaatii kisoja alle, että alkaa kestää pitkää ja kovaa vetoa”, Raitanen ennakoi.