Rangers ei onnistunut maalinteossa – Tampa finaaliin

12.06.2022 07:58

Steven Stamkos teki kaksi maalia kuudennenss ottelussa

Tampa Bay Lightning otti neljännen voittonsa kuudennessa ottelussa NY Rangersia vastaan lukemin 2-1 ja eteni Stanley Cup -finaaleihin.

Vähämaalisen ratkaisuottelun tähdeksi nousi Tampan Steven Stamkos, joka teki joukkueensa molemmat maalit. Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisen erän puolivälissä Stamkos iski ensimmäisen kerran. Kolmannessa erässä Frank Vatrano teki Rangersin ainoan osuman ylivoimalla ottelun puolivälissä ja vain 20 sekuntia siitä Stamkos viimeisteli voittomaalin. Rangers onnistui maalin teossa vain kerran kolmessa ottelussa peräkkäin. Andrei Vasilevski torjui 20 kiekkoa. Igor Shestjorkin puolestaan 29. Rangersin Kaapo Kakko ei ollut pelaavassa kokoonpanossa ratkaisuottelussa.

Rangers pelasi 20 ottelua 40 päivässä, mutta joukkueessa ei tunnustettu väsymystä tappioputken syyksi.

”Tämä on vaikeaa juuri nyt, mutta pelasimme hyvin ja taistelimme kovaa. Meillä oli mahdollisuutemme voittaa nuo ottelut. He löysivät kuitenkin tavan tehdä ne isot maalit isoina hetkinä”, Rangersin valmentaja Gerard Gallant kommentoi ESPN:lle.

Finaaleissa Tampa saa vastaansa hyvin levänneen Colorado Avalanchen. Finaalipaikka on Tampalle kolmas peräkkäinen. Viime kaudella Tampa juhli mestarina voitettuaan Montreal Canadiensin finaalisarjassa ja vuoden 2020 finaalissa Tampa voitti Dallas Starsin. Finaalit alkavat ensi keskiviikkona Denverissä.