Rangers tasoitti sarjan – Raanta vedettiin maalilta

29.05.2022 07:31

Sebastian Ahon hieno veto ei uponnut Igor Shestjorkinin selän taakse.@AOP

Maalivahti Igor Shestjorkin oli ilmiliekeissä viidennessä pudotuspelisarjan ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. Shestjorkin teki ottelussa 37 torjuntaa, mutta sen lisäksi hän oli syöttämässä kahta joukkueensa maalia. Ensin Mika Zibanejadin 2-0-ylivoimaosuman ensimmäisen erän puolivälissä ja sitten Filip Chytilin toista osumaa ottelun toisen erän puolivälissä. Rangers voitti ottelun 5-2. Shestrjokin on historian viides NHL-vahti, joka syöttää pudotuspeleissä kaksi maalia.

Carolinan maalivahti Antti Raanta sai sen sijaan kylmää kyytiä. Hänet vaihdettiin pois maalilta kolmen päästetyn maalin jälkeen. Ennen Zibanejadin ja Chytilin maaleja Raannan ohitti Tyler Motte. Canesin maalia vahti loput 36 minuuttia Pjotr Kochetkov, joka teki 10 torjuntaa. Kochetkov onnistui torjumaan muun muassa Chytilin kypärätemppuyrityksen.

Suomalaispelaajista tehomerkintä tuli vain Sebastian Aholle, joka syötti Brady Skjein 3-1-kavennusosuman. Maali oli Skjein pudotuspelien ensimmäinen tällä kaudella. Carolinan toisen maalin teki Vincent Trochek. Aho ja Teuvo Teräväinen ponnistelivat vimmatusti maalin eteen päätöserässä, mutta turhaan. Shestjorkin ei ollut ohitettavissa. Aho pelasi Carolinan hyökkääjistä eniten. Hän oli jäällä melkein 20 minuuttia.

Carolina ei ole pystynyt ottamaan toisessakaan pudotuspelisarjassa yhtään vierasvoittoa. Ottelusarja on nyt tasan 3-3 ja sen ratkaisupeli pelataan Carolinan kotikaukalossa Raleighissa maanantaina.