TILANNEHUONE

Ranska yllätti Norjan ampumahiihdon viestissä

18.02.2023 17:39

Ranska yllätti Norjan ampumahiihdon viestissä

Tero Seppälän suoritus viestissä onnistui.©AOP

Ampumahiihto

Ranska voitti miesten ampumahiihdon viestin MM-kultaa Oberhofissa lauantaina.

Ranska pyyhälsi kultaan joukkueella Antonin Guigonnat, Fabian Claude, Emilien Jacquelin ja Quentin Fillon Maillet. Voitto tuli 38,8 sekunnin erolla hopealle tulleeseen Norjaan. Hopeamitalit rikkoivat Johannes Bön unelman kuudennesta kultamitalista. Bö on tähän asti kerännyt niitä kaulaansa viisi. Norjan joukkueessa edustivat Vetle Sjåstad Christiansen, Tarjei Bö, Sturla Holm Lägreid ja Johannes Bö.

Pronssille ylsi Ruotsi, joka jäi voittajalle reilut puolitoista minuuttia. Ruotsia edustivat Peppe Femling, Martin Ponsilouma, Jesper Nelin ja Sebastian Samuelsson. Joukkue jäi kärjestä +1.39,9.

Suomi oli kisan kymmenes joukkueella Jaakko Ranta, Tuomas Harjula, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo. Ero kärkeen venyi +5.08,8 minuuttiin. Seppälä onnistui osuudellaan ja hän oli kolmososuuden toiseksi nopein. Hiidensalon kisa oli vaikea. Hän kaatui ladulla ja sen jälkeen myös ampuminen oli vaikeaa. Hän otti kaksi sakkokierrosta.

Kisa käytiin vaikeissa tuuliolosuhteissa, jotka vaikuttivat merkittävästi ampumiseen. Välillä ampujat joutuivat odottamaan tuuliolosuhteen parantumista hyvinkin pitkään.